Seepärast toimubki 1. – 7. juulini “Kertu rännak”. Ilmar Raag läbib kogu tee kiriku juurest kiriku juurde jala ning paljud Kertu sõbrad teevad rännaku kaasa tükiti. Tee kulgeb marsruudil Muhu Katariina kirik, Pöide Maarja kirik, Valjala Martini kirik, Püha Jakobi kirik, Kaarma Peeter-Pauli kirik, Karja Katariina kirik, Kihelkonna Mihkli kirik ja lõpeb Karala külas.

“Kui sa juba kord palud kõrgemaid vägesid, et nad toetaksid mõne loo teoks saamist, siis ei tohi oma lubadusi kergelt võtta. Lõpuks on ju tegemist minu esimese armastusfilmiga ja seegi on põhjus leitsakust ja vihmast läbiminemiseks. Kõige muu kõrval aga loodan taas kohata kõiki oma sõpru filmitegemise ajast. Kui on lisaks veel inimesi, kes tahaksid Saaremaal matkata vôi meie Kertu kohta rohkem teada saada, siis võib meiega liituda,” kutsub Ilmar Raagi kõiki „Kertu rännakule“.

llmar Raagi kirjutatud ja lavastatud film "Kertu", mis esilinastub 11. oktoobril, on väikeses külaühiskonnas aset leidev ebatavaline armastuslugu, mis portreteerib ühe perekonna ja kogukonna varjatud suhteid. Film tõstatab küsimuse inimese õigusest õnnele ja armastusele ka siis, kui temalt on võetud võimalus ise otsuseid langetada.

Peaosades Ursula Ratasepp ja Mait Malmsten.

Kertu rännaku marsruut leiad Ilmar Raagi blogist.