See Gruusia, Venemaa ja Leedu koostöös valminud lugu kajastab kolme päeva eri vanuses, eri sotsiaalse staatuse ja ametiga Thbilisi asunike elust. 13-aastane Nick elab küll koos vanematega, kuid nendevahelised suhted on üsna jahedad. Tema ema, tuntud telesaatejuht, on pidevalt komandeeringus, isa aga saadab öid mööda oma armukese, altkorruse naabri seltsis. Nende kolme päeva jooksul esitab Nick paljudele inimestele talle olulise küsimuse: "Kas te tunnete kedagi Dublinist?" Küsimus on ajendatud sellest, et Nick armastab Sallyt ja unistab temaga koos olemisest. Nick on Sally nimel kõigeks valmis, isegi küsima autogrammi Iiri rokklauljalt, kes on Sally lemmik.

Samal ajal on linna lähedal Gio ja Marie perekonnas lahti rullumas draama, millel on ootamatud tagajärjed. Suve kolm viimast päeva jäävad kõigi kangelaste mälestustesse. Nimelt kogevad nad haruldast nähtust, kui ühe ööga külmuvad kõik linna purskkaevud. Jäätunud vee ilu, selle ettearvamatud, ootamatud ja haprad kombinatsioonid ning jooned lummavad kõiki kauaks. Kuid siis hakkavad purskkaevud sulama, mis tähendab, et elu läheb edasi.

"Režissöör loob ekraanil mitmehäälse polüfoonia, mis meenutab mõneti Gruusia kuulsaid laulutraditsioone. Kõigi Gruusia pealinna elanike tänapäevane koondportree näitab linna kõige ebatavalisemate nurkade alt, luues imekauni ja unustamatu raami mõistujutule, mis sobib igas eas ja igas armastuse etapis olevatele vaatajatele," kirjutas Igor Gouskov PÖFFil filmile saateks.

Filmi peaosades on Andrius Paulavicius, Nutsa Kukhianidze, Ia Sukhitashvili, Dato Bahtadze ja Nato Murvanidze. Filmis on kaastegev ka "Mandariinidest" tuttav Giorgi Nakashidze.

Režissöör Vano Burduli on õppinud filmi Gruusia Riiklikus Teatri- ja Filmiinstituudis ning režissööride ja stsenaristide kõrgematel kursustel Moskvas. Tema õpingute ajal valminud lühifilm "Graffiti" võitis mitmeid auhindu rahvusvahelistel filmifestivalidel. Burduli esimene mängufilm "Konflikttsoon" võitis Moskva Rahvusvahelise Filmifestivali programmi "Perspektiivid". "Kõlmnunud purskkaevude suvi" on Burduli teine mängufilm.

Film hakkab kinos Artis linastuma 22. jaanuarist 2016.