Enne poolfinaali uuris Publik krimireporter Imre Kaasilt, miks ta läks saatesse, keda peab oma suurimaks konkurendiks ja palju muud?

"Läksin saatesse, sest tahtsin näidata, et ka üks keskmiselt rumal krimireporter võib mälumängust mõnu tunda. Mõttesporti tuleb populariseerida - teadmised viivad ühiskonda edasi, mida arukamad ja lugenumad on meie inimesed, seda vähem tehakse halbu otsuseid nii isiklikus kui ka riiklikus plaanis," arvab Imre.

Kumba võistkonda pead oma poolfinaali suuremaks konkurendiks - kas Jaan Alliku või Igor Habali võistkonda?
Mõlema võistkonna puhul on tegu arukate ja loogiliselt mõtlevate inimestega, mistõttu on raske öelda, kas üks on teisest parem või mitte. Jaan Alliku suurte sõnade taga ei ole tühjus, vaid reaalsed teadmised. Allik tulistab õigeid ja täiesti jaburaid teadmisi puusalt, lõdva randmega. Tean Allikut juba üle kümne aasta ja see isiklik kogemus paneb Allikut pisut enam pelgama kui Igor Habali. Aga ma toonitan, et küsimuste sulnis teadmatus annab kõigile võrdsed võimalused.

Kuidas iseloomustad teisi poolfinaal võistkondi, mis on nende tugevused ja nõrkused Sinu võistkonnaga võrrledes?
Igor Habali võistkonnas on tugev ajakirjanik Kärt Anvelt. Ajakirjanikud viibivad tohutus infovoos, millest midagi jääb kindlasti külge, kaasa arvatud kummalised faktid ja uudised laiast maailmas. Härra ekspolitseinik Anvelt on tegelikkuses läbi ja lõhki humanitaar, suure lugemusega mees, mis annab samuti eeldused faktiteadmisteks ja loogiliseks raalimiseks. Mart Rummo teab kõike kultuurist, Allan Kaldoja tugev akadeemiline taust ja ettevõtja kogemus kätkevad endas palju teadmisi, lõpetades kuldaju Igor Habali endaga. Erineva taustaga inimeste sümbioos on meile kahtlemata tugevaks konkurendiks.

Mis puutub Jaan Alliku võistkonda, siis härra Kivirähki iseloomustamiseks pole vajadust öelda ainsatki sõna, tema tugevused on meie ees niikuinii avali. Hardi Volmer pole ainult kihvt muusik, vaid andekas lavastaja ja tema lennukas mõttetegevus toob kindlasti mitu õiget vastust. Rait Männiku tiitel "spordi-ajaloolan" ütleb juba eos ära, mis on tema tugevus. Andres Pulveri jõuline kogu peidab endast šarmikat teadmistepagasit, lõpetades Jaan Allikuga, kelle teatraalse ülbuse taga on entsüklopeedilised teadmised kõige ja kõigi kohta.

Kui tähtsaks pead finaali pääsemist ja mis see Sulle isiklikult tähendab, peale selle, et tekitab hea tunde?
Ma usun, et meie võistkonna erinev taust annab läbilöögiks head eeldused. Loomulikult ihkab iga meeskond seda õnnist finaalikohta, nii ka mina koos oma meeskonnaga, aga enne tuleb muidugi selle pühapäeva poolfinaalringis hästi esineda. Kui peaksime poolfinaali võitma (ja teised meeskonnad järgmistes poolfinaalides televaatajatele kaotama või meist halvema skoori tegema) ja pääsema ka finaali, siis ega finaali pääs pole veel eraldi suurt tähistamist väärt - seal tuleb võita televaatajaid. Alles siis võib avada šampanjapudeli korgid ning lubada endale üks rammus söömaaeg.

“Mis? Kus? Millal?” esimese poolfinaali otseülekanne algab Kanal 2s pühapäeval kell 20.