Uue Eesti sünd tähendas enamusele muusikutest senise elu kokkuvarisemist ja kuna Filharmoonia Estraadiosakond enam kõigi eest ei hoolitsenudki, tuli iseenda eest võitlema hakata. Ning kuritegevus tõusis lakke suisa fenomenaalse kiirusega, kuna rusikareeglid kehtisid ka tollases meelelahutustööstuses. Toona Haapsalus Africa klubi pidanud Lauri Laubre meenutab näiteks seda, kuidas tal iga päev autoaknaid puruks löödi. “Auto jätsin klubi ette ja hommikuks oli alati tellis aknas. Sellepärast, et mina ütlesin ukse peal, kes saab sisse ja kes mitte,” meenutab ta ning lisab, et tollast aega iseloomustab hästi üldine karistamatuse tunne.

90ndate algus oli kui metsik lääs ja mõrvade osas oli Eesti maailmas esirinnas, isehakanud maffiaid jagus igale poole, peod olid tollal pöörased ja kiirelt tekkisid siia-sinna ka kohalikud diskoteegid. Oma ööklubi ehitas ka Alari Kivisaar, kellele kuulus kurikuulus Rukkilill, kus tihtipeale madinaks läks. “Bandiiditide kindel tegevus oli tulla peole ja enne koju ei mindud, kui paar inimest oli ära löödud. Tuldi kohale, istuti maha, natuke tiksuti ja hakati vaatama, kellele ära vajutada. Kes tantsis imelikult, kellel oli midagi muud viga… alati leiti keegi. Oli neid pidusid, kui keegi löödi maha. Päris jube oli. Uksehoidjad pidid olema kõvad kärbsed, siis oli veidi rahulikum,” muigab ta.

Aarne Valmis meenutab üht väga iseloomulikku intsidenti Pirital Regati baaris, kus Onu Bella esinemise ajal valgus saali kahtlane kongingent, kes peksis kõigi külaliste silme all ühe mehe peaaegu surnuks. Esinemine aga seepärast ei katkenud ning ka seadusesilm näis olevat seotud kätega. “K-komando tuli, automaadid käes, näpud päästikul ja tegi meestega kokkuleppe, et enam ei paugutata ja minnakse laiali. Kedagi kinni ei võetud, kedagi ära ei viidud. K-komando lihtsalt leidis parema olevat mitte lahingut teha ja see näitas hästi ära toonase jõudude vahekorra,” nentis Valmis ja lisas, et tema elu ja naha päästis ilmselt mitu korda see, et tal oli väga hea läbisaamine tollase skandaalseima meelelahutusärimehe Margus Turuga, kes oli esimene, kes mõtles välja tuurid ja sõna “kontsertetendus”.