Armueksperimendis osalevad kolm naist ja meest, kes pole seniajani oma õnne veel leidnud ja annavad sel korral saatuse spetsialistide kätesse. Saate eksperdid psühholoog Kärt Kase, kultuurantropoloogia doktor Aimar Ventsel ja seksuoloog Mare Pruks koostavad ühise otsuse alusel kolm kõige paremini kokku sobivat paari, kes sarjas televaatajate ette astuvadki.

Sarja „Abielus esimesest silmapilgust“ võib julgelt nimetada šokeerivaks armueksperimendiks, sest osalejad kohtuvad oma tulevasega esimest korda iseenda pulmas ning proovivad seejärel neli nädalat kestva sotsiaalse eksperimendi käigus, kas selliselt korraldatud abielu sobib ideaalse paarilise leidmiseks.

„Abielus esimesest silmapilgust“ algab vallaliste tutvustamisega, järgnevad pulmad, mesinädalad ning jõutakse ka argipäevani. „Abielus esimesest silmapilgust“ on neli aastat tagasi Taanist alguse saanud telesari, mida on tänaseks edukalt toodetud enam kui viieteistkümnes maailma riigis, näiteks ka Norras, Soomes, Lätis, Leedus, USAs, Austraalias, Hispaanias ja Venemaal.

„Abielus esimesest silmapilgust“ alustab TV3s juba täna kell 20.00.