Westminsteri ülikooli teadlased mõõtsid kümne katsealuse energiakulu õudusfilme vaadates ja said teada, et 90 minutit jubeda filmi vaatamist põletas keskmiselt 113 kilokalorit, vahendab The Telegraph. Sama palju kulutab inimene pooletunnise jalutuskäigu jooksul.

Mida jubedam film, seda tõhusam energiakulu: kõige tõhusamaks kaloripõletajaks osutus Stanley Kubricku 1980. aasta film "Hiilgus" (The Shining), mille käigus kulus katsealustel keskmiselt 184 kcal. Teisele kohale tuli haiõudukas "Lõuad" (Jaws) 161 kilokaloriga ning kolmandaks "The Exorcist" 158 kilokaloriga.

Teadlased avastasid, et mida rohkem pulssi kergitavaid hetki filmi sisse on plaanitud, seda paremini see aitab energiat kulutada: kui pulss tõuseb ja veri pumpab, saab keha kiire adrenaliiniannuse, mis kiirendab ainevahetust.

Seega - kel trenniprogramm lohisema jäänud ning kõht uudist lugedes üle püksiserva pressib, tasub teada, et täna algab Haapsalu kaheksandat korda õudus- ja fantaasiafilmide festival HÕFF, kus näeb tervet rida õudus, friigi, trash- ja šokifilme.

Kolm päeva, kümmekond filmi ja iga päev oleks nagu trennis käinud!

Oma õuduste dieedivaliku saad teha SIIN.