Kaupo Kiiver on välimuselt jõuline, aga südamelt heatahtlik sell. Ta omab elukutselise jahimehe pabereid, kuid kuna relvaluba on veel tegemata, siis püssiga põõsas ta ei passi. Pigem võtab õnge ning läheb kala püüdma. Kalapüük on talle selline hobi, et isegi talvel käreda külmaga ei pelga ta mõnes Hiiumaa rannas istuda ja lesta püüda.

Kaupo retseptid

I EELROOG

Suitsutatud ulukiliha ürdivõi ja leivaga

hirve välisfilee

küüslauk

taluvõi

margariin

maitseroheline

Eelmisel nädalal lastud hirve välisfilee pane tervena suitsuahju ja suitsuta seda 3-4 tundi. Siis võta välja ja jäta külalisi ootama. Ürdivõi tegemiseks purusta 2 küüslauguküünt, sega üks ühele vahekorras margariin ja taluvõi ning kõige lõpuks lisa segule peenestatud maitserohelist.

II EELROOG

Kitsejuustusalat

1 punt rukolat

1 keedetud peet

2 sidrunit

1 pakk vahukoort

1 pakk kitsejuustu

Sarapuupähkleid

Oliiviõli

Tilli

Soola, pipart

Sega omavahel kausis rukola, tükeldatud peet, tükeldatud kitsejuust ning peeneks hakitud pähklid. Maitsesta sidrunist, suhkrust, vahukoorest ja oliiviõlist valmistatud kastmega. Lisa enne serveerimist värskelt purustatud soola, pipart ja tsipake tilli.

PEAROOG

Hirvelihahautis

2 kilo hirveliha

5 kartulit

1 brokoli

1 lillkapsas

1 pakk hapukoort

Kanget ja magusat sinepit

Mett

Värskeid ürte

riivjuustu

Marineeri rusikasuurused hirvelihatükid mee ja kange ning magusa sinepiga. Aseta lihatükid klaasvormi ning pane ahju 200-kraadisesse kuumusesse 1,5 tunniks hauduma. Kui liha on pehme, siis on ta valmis. Kõrvale keeda kartuleid ning lillkapsast ja brokolit. Soovi korral võid liha enne lauale toomist hapukoore ja riivjuustuga üle kallata ning veel 3 minutit ahjus hoida.

MAGUSTOIT

Kamavaht koduse kompotiga

100 g kamajahu

1 pakk hapukoort

1 pakk vahukoort

Suhkrut

Kodust kompotti

Vahusta pool pakki vahukoort suhkruga tugevaks vahuks. Sega kamajahu hapukoorega ning lisa valmis segusse ettevaatlikult vahukoor. Parema maitse saamiseks peaks magustoit enne lauale andmist külmkapis 2 tundi seisma. Serveeri koduse paradiisiõunakompotiga.