Kaupo Kiiver pakkus külalistele uluki- ja hirveliha
Kaupo Kiiver on välimuselt jõuline, aga südamelt heatahtlik sell. Ta omab elukutselise jahimehe pabereid, kuid kuna relvaluba on veel tegemata, siis püssiga põõsas ta ei passi. Pigem võtab õnge ning läheb kala püüdma. Kalapüük on talle selline hobi, et isegi talvel käreda külmaga ei pelga ta mõnes Hiiumaa rannas istuda ja lesta püüda.
Kaupo retseptid
I EELROOG
Suitsutatud ulukiliha ürdivõi ja leivaga
hirve välisfilee
küüslauk
taluvõi
margariin
maitseroheline
Eelmisel nädalal lastud hirve välisfilee pane tervena suitsuahju ja suitsuta seda 3-4 tundi. Siis võta välja ja jäta külalisi ootama. Ürdivõi tegemiseks purusta 2 küüslauguküünt, sega üks ühele vahekorras margariin ja taluvõi ning kõige lõpuks lisa segule peenestatud maitserohelist.
II EELROOG
Kitsejuustusalat
1 punt rukolat
1 keedetud peet
2 sidrunit
1 pakk vahukoort
1 pakk kitsejuustu
Sarapuupähkleid
Oliiviõli
Tilli
Soola, pipart
Sega omavahel kausis rukola, tükeldatud peet, tükeldatud kitsejuust ning peeneks hakitud pähklid. Maitsesta sidrunist, suhkrust, vahukoorest ja oliiviõlist valmistatud kastmega. Lisa enne serveerimist värskelt purustatud soola, pipart ja tsipake tilli.
PEAROOG
Hirvelihahautis
2 kilo hirveliha
5 kartulit
1 brokoli
1 lillkapsas
1 pakk hapukoort
Kanget ja magusat sinepit
Mett
Värskeid ürte
riivjuustu
Marineeri rusikasuurused hirvelihatükid mee ja kange ning magusa sinepiga. Aseta lihatükid klaasvormi ning pane ahju 200-kraadisesse kuumusesse 1,5 tunniks hauduma. Kui liha on pehme, siis on ta valmis. Kõrvale keeda kartuleid ning lillkapsast ja brokolit. Soovi korral võid liha enne lauale toomist hapukoore ja riivjuustuga üle kallata ning veel 3 minutit ahjus hoida.
MAGUSTOIT
Kamavaht koduse kompotiga
100 g kamajahu
1 pakk hapukoort
1 pakk vahukoort
Suhkrut
Kodust kompotti
Vahusta pool pakki vahukoort suhkruga tugevaks vahuks. Sega kamajahu hapukoorega ning lisa valmis segusse ettevaatlikult vahukoor. Parema maitse saamiseks peaks magustoit enne lauale andmist külmkapis 2 tundi seisma. Serveeri koduse paradiisiõunakompotiga.