Filmile eelneb kommentaar filmi tegijatelt, kohal on Marko Raat, Andres Maimik, Mait Malmsten ja Kersti Heinloo.

Hans "agent Sinikael" Gens on vanakooli spioon, kellel on raskusi uute tööstusspionaaži meetoditega kohanemisel. Tema ülemus võtab firmasse tööle kõrgepalgalise konsultandi Floriani, kes mitte ainult ei tõrju Hansu tema positsioonilt, vaid lõhub ka tema pereelu. Sündmused võtavad dramaatilise pöörde, kui firma palgatakse korraldama juhtkonna ja tööliste suhteid suurkombinaadis enne massilist koondamist. Pärast Hans Gensi sekkumist vallanduvad vaos hoitud pinged ning tänavatel lahvatab kontrollimatu vägivald.

Filmis analüüsitakse, kuivõrd manipuleeritav on masside viha ning millal võib muutuda rahulik meeleavaldus kõikepurustavaks stiihiaks.
Film, mis on tehtud 2002. aastal, võib anda teistsuguse vaate Pronksiöö sündmustele, aga ka Pariisi ja Londoni massirüüstamistele.

Juhan Kivirähk: "Ansip tegi selle filmi põhjal dokumentaalse uuslavastuse Tõnismäel" (Eesti Päevaleht)

Jan Kaus:"Mitmeplaanilisus ongi "Agent Sinikaela" huvitavuse, pingelisuse, iroonia ja siiruse tasakaalu garantii." (Sirp)

„Agent Sinikael” valiti Eesti Filmiajakirjanike Ühingu poolt 2002. aasta parimaks filmks.

Režissöör-stsenarist Marko Raat, stsenarist Andres Maimik, operaator Arko Okk, muusika Janek Murd, produtsendid Veiko Õunpuu ja Peeter Urbla.

Osades Mait Malmsten, Kersti Heinloo, Florian Feigl, Andrus Vaarik, Kaido Veermäe, Viire Valdma, Mihkel Smeljanski, Aleksander Eelmaa, Tiit Ojasoo jt.

Filmi pikkus 78 minutit. Tootjad Exitfilm ja Suhkur Film.

NB! See on film, mida ei saa kuskilt vaadata. Seda pole dvd-l ega ka Elioni Digi TV-s.