Marsi missiooni käigus satub ekspeditsioon Ares III tugeva tormi kätte ning on sunnitud viimases hädas evakueeruma. Astronaut Mark Watney (Matt Damon) jääb tormis kadunuks ja teda peetakse surnuks. Marsilt kiiruga lahkunud meeskond aga ei tea, et Watney on imekombel tormist eluga pääsenud... Õnn pääsemisest võib jääda aga üürikeseks, sest leiab ta end ihuüksi vaenulikult planeedilt. Nappide varudega peab ta lootma omaenda leidlikkusele, taibule ja südikusele, et saata Maale signaal, et ta endiselt elus on.

Miljonite kilomeetrite kaugusel näevad NASA ja rahvusvaheliste teadlaste grupp tohutult vaeva, et "Marslane" saaks koju toodud. Tema meeskonnakaaslased aga plaanivad hulljulget, kui mitte lausa võimatut päästemissiooni. Neid kaht lugu jälgib kogu maailm, hoides pöialt, et kaugele planeedile lõksu jäänud mees siiski turvaliselt koju jõuaks.

Publik loosib 10x2 pääset selle filmi vabalt valitud seansile sel reedel, 2. oktoobril Solaris Kinos. Loosis osalemiseks tuleb vastata õigesti allolevale küsimusele. Võitjad loositakse neljapäeva, 1. oktoobri pärastlõunal ning võitjatega võetakse isiklikult ühendust.