2010. aasta Edinburghi filmifestivalil esilinastunud „Illusionist“ põhineb legendaarse prantsuse filmilavastaja ja näitleja Jacques Tati lõpetamata stsenaariumil. Filmi peategelane härra Tatischeff on austusavaldus Tatile, kelle pärisnimi oli samuti Tatischeff. Filmi autoriks on prantsuse koomiksikunstnik ja animarežisssöör Sylvain Chomet, kes sai tuntuks täispika animafilmiga „Les triplettes de Belleville“ (2003), mis linastus ka 2003. aasta PÖFFil.

1950. aastate Pariis ei usu enam võlukunsti ning stiilne, kuid vanamoeline mustkunstnik Tatischeff leiab üha vähem tööd. Ta on sunnitud vastu võtma esinemisi kahtlase mainega keldrivarieteedes, aiapidudel või baarides ja kohvikutes. Ta esitab elu jooksul varrukasse kogutud trikke tühjadele saalidele, kuna tsirkuseartistide ja mustkunsti asemel on moodi tulnud rock’n’roll.

Uute esinemiste lootuses võtab Tatischeff ette reisi Londonisse. Ta rändab vireledes ja tööd otsides mööda Suurbritanniat, kuni leiab ühes kõrvalises külas Šotimaa läänerannikul endale ustava austaja – Alice’i-nimelise orvust tüdruku, kes tema trikke tõelise maagia pähe võtab. See kohtumine muudab härra Tatischeffi elu.

Noor Alice on võlutud mustkunstnikuhärra trikkidest. Ta järgneb Tatischeffile Edinburghi, kus viimane leiab tööd väikeses teatris. Alice hoolitseb tema kodu eest ning valmistab talle süüa. Härra Tatischeff omakorda püüab hoolitseda tüdruku eest nii hästi kui oskab, tehes talle üha lahkemaid kingitusi. Suutmata kujutada ette midagi hullemat kui Alice’ile pettumuse valmistamine, ei taipa härra Tatischeff, et ta tegelikult ei valda tõelist maagiat ning jõuab oma aina uhkemate kingitustega pankrotti.

„Illusionist“ linastus 2010. aaasta Animated Dreamsi ja PÖFFil vitamiinilaksu programmis ning valiti Euroopa Filmiakadeemia poolt 2010. aasta parimaks animafilmiks.

„Illusionist“ linastub alates 14. jaanuarist 2011 kinos Artis. NB! Film on prantsuse ja inglise keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega.

Sylvain Chomet filmi „Illusionist“ levitab Acme Film OÜ. „Illusionist" kuulub ACME Film SMART kollektsiooni. SMART on spetsiaalne filmikollektsioon, mis aitab eristada visuaalselt, intellektuaalselt ja emotsionaalselt tundlikumad linateosed teistest filmidest.