Pärast eelmise osa šokeerivat pulmatralli oli Nastja endiselt kurb oma parima sõbranna Alice`i ootamatu lahkumise pärast ning tundis end üksi, sest võistlustulle jäänutest sai ta paremini läbi ainult Kätlini ja noormeestega ning üleejäänud kaks naiskonkurenti Evelina ja Helena ei sümpatiseerinud talle üldse. Nastja kuulutas lausa, et ei usalda sellel konkursil enam ühtki inimest.

Stilist Karl Keskla ei olnud põrmugi rahul eelmises osas nähtud krehvtise pesushowga — pesu oli küll paljastav, aga ühtlasi paljastas see, et modellid ei oska veel rahuldaval tasemel kõndida. Karli karmi käe all korraldati kõige põhjalikum catwalk-treening modellisaate ajaloos — modellid osalesid otsekui sõjaväelaagris. Nii mõnigi oli kogetust vapustatud, sest seni elati illusioonis, et ollakse suurepärased kõndijad.

Viimane väljakutse Tartus seisnes Lõunakeskuse promomises — modellid pidid leidma kaupluste klientide hulgast vastutulelikke hobifotograafe, kes neist meeleolukaid reklaampilte klõpsutaksid. Väljakutse seisnes fotograafi juhendamises, sest ajutiselt olid rollid vahetunud — modellihakatised pidid hooaja selleks punktiks olema fotograafidelt juba piisavalt nippe kõrva taha pannud nii pooside kui ka valguse osas, et suuta ise fotot lavastada. Väljakutse võitjateks osutusid German ja Antonio, kes said aardekambrist kingitusi valida.

Tagasi Tallinnas ootas modelle traditsiooniline fotosessioon kohtunik Toomas Volkmanniga — nagu igal aastal, tegi tippfotograafide koorekihti kuuluv Volmann modellidest klassikalised naturaalsed ja üdini ausad nude-fotod — just neist pidi saama igaühe modellialbumi esimene foto, mille järgi kliendid endale sobivat materjali valivad. Samas paljastas just see foto halastamatu aususega modellide head ja vead. Fotosessiooni lõpus teataski Toomas, et kuigi järele oli jäänud veel mõnigi episood, oli tema jaoks pilt selge — Toomas juba teadis, kes võistlejatest võiksid jõuda finaali.

Kõige halvemini läks pildistamisel võistluse favoriidil Helenal, kes hüsteeriliselt nutma puhkedes oma saatust juba ette aimas — väljahääletus toimus otse fotostuudios.