1945. aastal kuu peale kolinud ja sealt 2018. aastal tagasi sinisele kerale kippuvate natside idee sündis unenäo tõttu. Nimelt nägi stsenarist Jarmo Puskala täiskuu ööl unes, kuidas ta sõidab mootorrattaga ja tagaistmel on virisev Adolf Hitler...

Unenäole järgnes ilmsi tegevus ehk saunas sõpradele idee avaldamine ning fantaasiatorm.
"Hommikul ärgates mõtlesin kosmosenatsidest, päeval tegelesin kosmosenatsidega, õhtul magama minnes mõtlesin taas kosmosenatsidest ja nii mitu aastat järjest," kirjeldas filmi tegemist režissöör Timo Vuorensola.

Pärast vaeva ja naerulihaste treeningut on sündinud linateos, mis lausa vägisi kipub oma ausalt teenitud B-kategooriast kõrgemale ronima. Olgu tõukajateks siis peen poliitiline huumor (ei puudu ka "jalaga tagumikku" naljad) või veenvad eriefektid.

Mainimata ei saa jätta kõrvalosalist, vesiste silmadega füürerit Wolfgang Kortzfleischi, keda kehastab legendaarne ja dramaatiline Udo Kier ("Melanhcolia"). Kieri füürer on nagu "Austin Powersi" Dr. Evili kuri kahemunakaksik.
Tuleb tõdeda, et kogu näitlejaskond mängib mõnuga oma rollid üle võlli ja mõni lausa mitu korda.

Poliitilises ebakorrektsuses (USA president esineb valimiskampaanias Hitleri kõnega, neegrinaljad, ÜRO narrimine jne) kümblev film on niivõrd tihedalt tegevusega pakitud, et seda on raske põhjanaabrite tehtuks pidada, pigem liigitaks linateose nahaalsemat laadi prantsuse huumori põllule.

Päris kindlasti on filmitegijad naeru mügistanud Jean-Pierre Jeunet' steampunk-linateoseid ("La cité des enfants perdus", "Micmacs à tire-larigot") vaadates. Steampunk on filmis julgelt kanda kinnitanud ning sci-fi fännide nõusolevate noogutuste saatel paneb natside stiilse tehnika tööle kuul leiduv väärisgaas heelium-3.

...ja milline huvitav tunne valdab kinokülastajat, kui New Yorgi kohal hõljuv UFO avab linnatänavate pihta tule... ilmasõjaaegsest raskekuulipildujast. Heil Kortzfleisch!