Kuidas tunneb end Ojuland pärast kevadisi skandaale? "Ellu on tulnud palju selgust. Olen saanud palju puhata. Abiks on ka ilm olnud. Olin viis nädalat kodus, mere ääres, seened tulid usinalt ja olen läbi elanud sirmiku-uputuse."

"Mis puudutab sõpru ja sellist uut olukorda, kuhu suve alguses sattusin, siis olin kuulnud, et sellises olukorras hakkavad selguma, kes on su tegelikud sõbrad ja toetajad. Ma olen olnud olukorras, kus mu endine erakonnakaaslane läks must kaarega mööda. Aga ärme neist nimedest täna räägi," ei taha ta uue saate juhtide ponnistustest hoolimata paljastada midagi konkreetset.

Kuid kas oleks mõeldav, et  Ojuland jääkski koju, kui aeg Brüsselis ümber saab, oleks lihtsalt Raimo Kägu proua? "Eks see unistus on mind kogu elu saatnud. Eeskätt olen ma ju naine. Iga naine unistab mugavat elu mõnusalt elada. Ei pea muretsema ja tegeled iseendaga." Aga karjääripisik on naisel siiski sees: "Eestis on veel palju asju, mida ma tahaks teha, kus kaasa rääkida."

Kui saatejuhid uurisid, kas ehk sooviks Ojuland ka emaduse müsteeriumi lahti muukida ning lapse kasvatamist kaaluda? "Tuleks passi vaadata," sõnab 46-aastane naine kiirelt. Aga lapsendamine? Surrogaatemadus, pakuvad saatejuhid alternatiive. "Meil on see seadusandluses puudu. Ma olen seda kaalunud, aga ma ei ole oma elus kunagi pidanud seda kõige tähtsamaks, et mul oleks lapsed," ütleb ta ausalt.

Brüsselis peamiselt oma päevi veetev Ojuland ei näe ka Raimo Käguga kaugsuhtes olemises probleeme, vaid pigem plusse: "Kaugsuhe soosibki suhte värskena püsimist. Igatsuse moment tekitab tõmmet ja tahet koos olla. Kindlasti annab ka võimaluse tühja-tähja üle nääklemised ära jätta."

Taldrikud naginate käigus tema sõnul ei lenda, kuigi ta tõdeb, et on eraelus temperamentne naine: "Olen temperamentne isiklikus elus, poliitikas on mul kaasasündinud hane sündroom - et kui mind poliitiliselt rünnatakse, voolab mööda külge alla."

Kui Kägu oma eksnaisele lahutuse annaks, siis kas Ojuland tahaks olla valges kleidis ja anda jah-sõna? "Muidugi!" ei kõhkle ta hetkekski, et hea meelega abielluks Raimo Käguga ja ilmselt väheneks sellega ka armukadedus, mida nende suhe sai tunda enim "Tantsud tähtedega" saate ajal, mil naine kuid trennisaalis ja tööl, ent mitte kodus viibis.