Kõik külalised ei teadnudki, kuidas peeneid ja võõrapärasid toite hamba alla juhatada.
Roman leidis aga Einari saunast huvitavat kirjandust...

Uuri Einari retsepte:

EELROOG

Sibulatartallett värskel salatipadjal

1 sibul
200 g riivjuustu
3 muna
200 ml rõõska koort,
150 g jahu
100 g margariini
maitseained, värskeid salatilehti

Sulata kausis margariin ning sega vähese soola ja jahuga. Lisa koor ning sõtku tainas ühtlaseks massiks. Sibulad haki väikesteks tükkideks ja klopi munaga läbi. Vala segu taignasse ning sega korralikult. Suru pirukatainas vormi, peale raputa riivjuustu ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 25 minutit. Serveeri rohelisel salatil.

II EELROOG

Foie gras d’oie rukola, troopiliste puuviljade ja balsamicoga

100 g hanemaksapasteeti
Rukolat
1 melon
2 virsikut
balsamico kastet

Hanemaksapasteet pane sügavkülma ning võta sealt välja vahetult enne serveerimist. Lõika noaga imeõhukesed viilud ja aseta taldrikule, kus on melonilõik, kolm virsikulõiku, rukola ja balsamico kaste.

PEAROOG

Fondüü

500 g Raccard juustu
Pärlsibulaid
Keedukartulit
Valget pipart
Parma sinki

Aseta juustutükid fondüüpannile ning küpseta lauas kõigi silme all juustu seni, kuni see on ühtlaselt vedel. Puista peale purustatud valget pipart ning söö kartuli, pärlsibula või mõne muu endale sobiva toiduainega.

MAGUSTOIT

Kamavaht hapuka pohlalisandiga

100 g kamajahu
250 g kohupiimapastat
100 g vahukoort
pohlamoosi

Vahusta vahukoor ning sega kamajahu ja kohupiimapastaga ühtlaseks massiks. Aseta magustoidupokaali ning serveeri hapu moosi või kastmega.