Jan Erik Nõgisto ja Katrin Maimiku film "Foto" on valitud detsembri alguses Prantsusmaal Aix-en-Provence'is 31. korda toimuva rahvusvahelise lühifilmide festivali Tous Courts võistlusprogrammi ning Tallinnas 19. novembril algava tudengi- ja lühifilmide festivali Sleepwalkers rahvuslikku võistlusprogrammi. Sleepwalkers, mis toimub sel aastal juba 14. korda, toob kokku mitmekülgse maailmatasemel valiku tudengi- ja lühifilme.

Andres ja Katrin Maimiku lühifilm "Hõbepulm" on Poola filmifestivali Etiuda&Anima võistlusprogrammis. Festival toimub 22.- 28. novembrini Krakówis.
Filmifestival Etiuda&Anima, mida korraldatakse alates 1994. aastast, on Poola kõige vanem filmifestival, mis keskendub erinevate riikide filmi- ja kunstikoolide tudengite ja animatsiooni valdkonnas tegevate loojate – nii professionaalide, õpilaste kui sõltumatute produtsentide - töödele esitlemisele. "Hõbepulm" esitati festivalile kui filmi operaator Mihkel Soe Balti Filmi- ja Meediakooli magistriõppe lõputöö.

Mõlemad filmid, nii "Foto" kui ka "Hõbepulm", on valitud ka kuni 27. novembrini Leedus toimuva filmifestivali Scanorama alaprogrammi New Baltic Cinema.
Scanorama on festival, mis toimub iga aasta novembris Leedu suuremates linnades (sel korral Vilniuses, Kaunases, Šiauliais ja Klaipedas) ning on Leedu sügisese kultuurikalendri üks tähtsamaid sündmuseid.

Eelnevalt on nii "Foto" kui ka "Hõbepulm" olnud filmifestivalidel Open Place (Läti), Armastus ja Anarhia (Soome) ning Blue Sea Film Festival (Soome). Blue Sea Film festivalil võitis "Foto" professionaalsete filmide kategoorias kolmanda koha auhinna.

Filmi "Foto" peategelaseks on 30ndates Maarit (Helen Ehandi), kes elab koos oma kiusliku invaliidist isaga (Arvo Kukumägi). Ühel päeval kohtab Maarit 9-aastast poissi Rainerit (Henry Orlov) ning nende vahel tekib kummaline suhe.

"Hõbepulm" on tragikoomiline lugu keskealisest paarist, kes otsustavad tähistada oma hõbepulmi. Peaosades Anne Reemann ja Eero Spriit.