Veiko Visnapuu on mandrimeestele tuntud kui spordiajakirjanik, Postimehe ja Eesti Päevalehe veergudelt. Aastal 2011 jättis ta mandri elu sinnapaika ja kolis Saaremaale, asus tööle sealse vanima ajalehe Meie Maa peatoimetajana. "Võitlus on armutu ja minu hinnangul kohati ka arutu. Selle võitluse hind on tegelikult põletatud sajad tuhanded, kui mitte miljonid eurod," kommenteeris Veiko Visnapuu.

Meie Maa omanik on jõukas väliseestlane Arne Pagil. "Tema missioon on pakkuda sõltumatut ajalehte," sõnab Visnapuu. Meie Maal läks väga hästi, oli lugejaid kui ka reklaamist tulevat tulu. See kõik aga lõppes 11 aastat tagasi, kui Saaremaa ärimees Vjatšeslav Leedo tahtis samuti meediaäris kätt proovida ja tegi konkureeriva ajalehe Saarte Hääl, mis tänaseni Saaremaal ilmub.

"30 000 elaniku kohta ilmub kaks ajalehte, sellega kaasneb kohati arulage vägikaika vedu, karmimatel päevadel lausa meediasõda," arvab Visnapuu. Inimesi töötab päris palju „Eks ta on natuke arutu kulutamine, pidada nii suurt toimetust üleval, aga Saaremaa konkurentsi olukord on selle põhjustanud, ehk siis kahe lehe turul olek ja väga vihane võitlus," sõnab Visnapuu.

"Meie konkureeriva lehe omanik omab Saaremaal väga palju ettevõtteid, mis tegutsevad väga paljudes valdkondades, ja normaalses olukorras vajaksime ka tema ettevõtetelt kommentaare, kui me midagi kajastame, aga neid on väga keeruline saada," sõnab Visnapuu.

Mees toob värvika näite, kuidas Meie Maa ajakirjanikke ei lasta sisse Leedole kuuluvasse Kuressaare tennisekeskusesse. "Inetu lugu, kui meie ajakirjanikud käisid Leedole kuuluvas tennisekeskuses, et teha lugu seal toimuvast turniirist. Kokkulepe oli turniiri korraldajaga. Meie ajakirjanikud läksid kohale, kuni nende juurde tuli ühel hetkel Leedo ja juhatas nad välja," kommenteeris Visnapuu.

"Aga see, et Leedo ettevõtete inimesed ei taha Meie Maale kommentaare anda, on Visnapuu sõnul, nende kõige väiksem mure. Kõige hullemaks läks olukord siis, kui Leedo hakkas Meie Maad iga väiksemagi loo puhul, mis Leedo ettevõtteid puudutas, kohtusse kaebama," sõnas Lust.

Teises loos keskendume kunstniku Navitrolla pojale, kes on räppar. Azma on noor lootustandev räppar, kelle videoid on internetis vaadatud miljoneid kordi. Katrin Lust uuris, kes Azma on, kust ta tuleb ja miks avalikkus temast nii vähe teab, kuigi tema lood on Youtube’s ülipopulaarsed.

"Kuuuurija" täna kell 20.00 TV3s!