“Me soovime, et meie telefilmides oleks seda vabadust, mida kümme korda suurema eelarvega teistes eesti filmides tihtipeale ettevaatuse mõttes ei ole. Selles on riskivalmidust eksida ja teisalt ka lootust, et sünnib midagi unikaalset,” ütles filmi üks stsenariste ning Eesti Televisiooni juhatuse esimees, Ilmar Raag.

„Ma arvan, et “Libahundi needus” ei ole keskmine eesti film. See on tugeva kiiksuga film ja igal juhul on see film kantud armastusest teatri vastus. Seegi on omamoodi paradoks. Rainer Sarnet on praegu kõiki oma meeskonnaliikmeid innustanud oma üsna eripärase huumoriga. Loodame, et ka vaataja seda samamoodi hindaks.”

Noor näitlejanna Katariina Lauk hakkab mängima “Libahundis” Tiinat. Kuid teatris kummitab, proovidel lasub needus, mänguverest saab päris veri. Näitlejanna hakkab uurima kummituslugu, mis viib teda ajas tagasi vanade teatrilegendide ja intriigide juurde. Koomiline mõrvamüsteerium kulgeb läbi kolme erineva ajastu: 1911, 1954 ja 2005 teatris “Vanemuine”.

Filmis astuvad üles: Katariina Lauk, Mait Malmsten, Raivo E. Tamm, Merle Palmiste, Rene Reinumägi, Raine Loo, Kersti Kreismann, Hannes Kaljujärv, Janek Joost, Kalju Orro, Viire Valdma, Lembit Eelmäe jpt. Operaator on Janno-Hans Arro, kunstnikud Ain Nurmela, Inga Vares, 2. rezhissöör on Helen Valkna, tegevprodutsent Marianne Ostrat ning produtsendid Andres Arro ja Anneli Ahven.

90-minutiline “Libahundi needus” linastub kinodes 2005 aasta detsembri teisel poolel ja ETV-s 1. jaanuari õhtul.