Müügijuhina töötav Kristina Ljadov (28) langes pärast 18-osalise takistusriba läbimist murule pikali, riided määrdunud ja higi otsa ees. “Pea käib ringi. Kõht on tühi,” ütles ta SL Õhtulehele. Kristina oli üheksast eestlasest ainus katkestaja, mistõttu on tal üsna väike võimalus pääseda kolme parima eestlase hulka, kes augustis sõidavad sarja “Hirmu faktor” võtetele Aafrikasse.

Teisipäeval asusid Läti, Leedu ja Eesti kartmatud Leedus Pabrade polügoonil Balti parimaid hirmutalujaid selgitama.

Esimesena tuli rammu katsuda NATO standarditele vastaval treeningualal, kus oli 18 takistust. Näiteks tuli ronida üles viie meetri kõrgusest redelaiast ning teiselt poolt alla turnida, roomata poris 20 meetri pikkuse ja poole meetri kõrguse traataia alt läbi, hüpata kahe meetri sügavusse auku ja end sealt välja vinnata. Kõndida poomil, tirida end köie abil kolmemeetrise betoonploki otsa ja sealt alla hüpata.

Raskustest hoolimata hüüdsid eestlased kooris, et nad ei karda.

Rajale tormati kolme kaupa. Ronimisel üle viie meetri kõrguse aia jäi Kristina viimaseks. Kui kaks esimest võistlejat finišisse jõudsid, oli Kristina rajal alles poole peal. Ta roomas muda sees ja talle lasti suitsu näkku. “Väga rõve!” kommenteeris ta. Kuna Kristina ületas 10minutise ajalimiidi, ta diskvalifitseeriti. Hoolimata esimese võistluse ebaedust, võitleb Kristina edasi ja lubab anda endast parima.

Kolmapäeval on Balti vooru viimane võttepäev, kus kavas veel mitu võistlust. Sari jõuab eetrisse sügisel Kanal 2 ekraanil.