Meelis Pai on naerusuine mees, kes võiks olla kõikide laste lemmik – just tema on paljude aastate jooksul juhtinud Nuku- ja Noorsooteatri tööd ning seda edukalt käigus hoidnud.

Enda sõnul on Meelis Nukuteatri juhtimises ühendanud töö ja hobi ning seda on igas tema ettevõtmises näha. Seitse aastat tagasi alustati Meelise eestvedamisel projekti nukumuuseumi rajamiseks ning tänavu sai see unistus teoks.

Kuid lisaks sellele, et Meelis on fanaatiline oma hobi fänn, jagub tal alati aega ka pere jaoks. Koju tulles võtab ta tihti oma naisele poest kaasa lilleõie, poegadele on ta aga koduaeda ehitanud esmaklassilise seiklusraja ja rulatrampliini. 


Retseptid:

I EELROOG
Fääri saarte vaalaliha ja Sahhalini kalamari

Fääri saartelt toodud vaalaliha
Sahhalini saarelt toodud kalamari
Hapukoor
Röstsai
till

Vinnutatud vaalalihast lõika väikesed tükid ja söö neid kohe. Kalamari aseta hapukoore ja tilliga röstsaiale ning söö ühe ampsuga. Kõrvale joo head veini.


II EELROOG

Sinimerekarbisupp
1 kg sinimerekarpe
1 sibul
Vahukoor
Sool-pipar
1 pudel valget veini
tüümiani

Pane valge vein rohke tüümianiga keema ning keeda seni, kuni alkohol on veinist välja keenud. Kontrollida saad seda põleva tikuga – kui vein ei sütti, on alkohol ära auranud. Siis lisa sibul ning keeda see kergelt pehmeks ja vala potti sinimerekarbid. Keeda 4-5 minutit ning lisa koor. Keeda veel 3-4 minutit ning supp ongi valmis.

PEAROOG

Boeuf a la tartar

400 g veise sisefileed
4 vutimuna
Purk adžikakastet
Pakk tomatipastat
Küüslauku
Sibulat
Hapukurki
Kappareid
Vürtsikilu
Soola ja pipart
röstsaia

Valmista sisefileest hakkliha. Maitsesta hakkliha tugevalt soola ja pipraga. Lisa pressitud küüslauku, hakitud sibulat, kappareid või hapukurki. Sega mass läbi lusikatäie adžikakastme ning tomatipastaga. Vormi kätega biifsteek, aseta see taldrikule, vajuta keskele lohk ning pane sinna toores munakollane. Kes soovib, võib lisaks võtta veel vürtsikilu. Söö kohe praetud saiaga.

MAGUSTOIT

Kodujuustukook vaarikatega

250 g kodujuustu
Pakk Digestive küpsiseid
1 pakk taluvõid
Suhkrut
1 pakk vahukoort
vaarikaid

Valmista purustatud Digestive küpsistest ja võist tugev tordipõhi. Sinna peale valmista kodujuustust, vahukoorest ja suhkrust täidis. Pane täidis koogipõhjale, kaunista vaarikatega ning jäta kook ööks külmkappi.