Konkursi võitis film "Musta mere pärlid" (Erik Norkroos). Film käsitleb eestlaste kogukonna elu Kaukaasia mägedes. Peategelane on ilmselgelt oma esivanemate juured sügavalt südame lähedale istutanud.

2. koht: "Visions of Kihnu" (Madis Ligema). Jutt on maanaisest, kellel on tugev iseloom ja kes on iseseisev – ja kellel on "otsekohene suuvärk". Jutt käsitleb nii mandrieestlaste suhet Kihnu saarerahvaga kui ka filmitegija suhet särtsaka naisega.

3. koht: "The House of the Poor Writers" (Jaak Kilmi ja Jaan Tootsen). Film kajastab boheemlaslikku elustiili ja näitab kunstniku eluraskusi koos elurõõmudega – omavaheline koostöö, kartulisöömine, tants, saunas käimine – kõik eestlaste klišeed, mis tunduvad sobivad ja vajalikud selles kontekstis.

Lisaks märkis žürii ära viis filmi eriauhinnaga.

"Mees kes teadis UFOsõnu" (Mari Miller) sai eripreemia enesekindla stiili, kujunduse ja heli eest.

"Ärkvel" (Meelis Rondo) sai eripreemia avameelsuse, aususe ja kõiki eluraskusi ületava peategelase avameelselt näitamise eest.

"Motherland" (Steve Zilberman). Filmil on ilus algus, kajastades armsalt emotsioone laulupeole minekust.

"Üldrahvalik" (Ülo Västrik). Poeetiline mõtisklus, kasutades huumorit ja lihtsat helidisaini, tuues esile eestlase töökust ja laulupidude traditsiooni.

"Laulukaar" (Sylvi Oja). Armas 12-aastase filmitegija lugu, kes loodetavasti arendab edasi oma annet.