“Mägede varjudes” lööb kaasa muljetavaldav hulk Eesti tippnäitlejaid. Eriliseks muudab seriaali see, et ehkki näitlejatele olid teada nii sündmustiku kui ka tegelaskujude põhipunktid, sündis nende omavaheline dialoog improvisatsiooni tulemusena. See sundis osatäitjaid oma rollidesse nö. naha ja karvadega sisse elama, lisades seeläbi sarjale võltsimatut ehedust.

Isa Madis (Jaan Rekkor) ja poeg Kalev (Tiit Sukk) sõlmivad unelmate tehingu Vene ärimeestega, kuid olukord väljub kontrolli alt. Ühtäkki peavad nad põgenema maffia arveteklaarimise, kahe inimese mõrva ja unikaalse arvutiprogrammi varguse pärast. Kui vanaema Imbi (Helene Vannari) otsustab Gruusiasse perekonna juuri otsima minna, näevad Madis ja Kalev selles päästvat võimalust kodumaa tolm jalgelt pühkida.

Lisaks äriprobleemidele ei ole kiita ka nende peresuhted. Madise abikaasa Maria (Marika Vaarik) on kaotanud usu nende abielusse, lisaks on arstilt kuuldud uudised viinud ta emotsionaalse kuristiku veerele. Kalevi elukaaslane Lin (Marilyn Jurman) on aga pettunud Kalevi soovimatuses last saada.

Gruusias toimetavad juba Artur (Mait Malmsten) ja Stella (Harriet Toompere) – ajakirjanikest paarike, kelle tegelikud motiivid jäävad esialgu varjatuks. Tagatipuks jõuab Eesti eriteenistusteni vihje, et Eesti presidenti ähvardab tema peatsel Gruusia-visiidil atendaat...

Mait Malmsten, Harriet Toompere, Marika Vaarik, Tiit Sukk, Marilyn Jurman, Jaan Rekkor, Helene Vannari, Margus Tabor, Piret Kalda, Indrek Sammul ja paljud teised uues kodumaises seriaalis “Mägede varjud” Kanal 2s teisipäeviti kell 20:30.