Veebruari algul kuulutati välja "Meelejahutaja" sketšivõistlus, millest kõik soovijad said osa võtta. Kuu aja jooksul jõudis Vikerraadioni ligi sada naljalugu, millest "Meelejahutaja" toimetajad selekteerisid välja parimad, et lavastaja Andrus Vaarik saaks lõpliku valiku teha. Naljalugude hulgas oli huumorit kõikvõimalikel teemadel, kuid enim kirjutati poliitikast ja igapäevaelu juhtumistest näiteks arsti juures, apteegis, ühistranspordis, tänaval, saunas, suusamäel, jne.

Lisaks konkursitöödele jõuavad otsesaates rahva ette Veiko Märka, Andrus Kiviräha ja Mart Juure naljad. Laval on näitlejad Anne Paluver, Helene Vannari, Evelin Võigemast, Jan Uuspõld, Märt Avandi ja Argo Aadli. Muusikat mängib ansambel Kõrsikud. "Meelejahutaja 2013" saatejuhid on Margit Kilumets ja Andrus Vaarik.

Sündmust on võimalik otsepildis jälgida Vikerraadio koduleheküljel ja ERRi meelelahutusportaalis menu.err.ee.

Kuni 4. aprillini jagatakse Vikerraadio pärastlõunaprogrammi vahendusel kutseid "Meelejahutaja 2013" otsesaatesse. Samuti kõlavad nendel päevadel kell 16.50 eetris eelmise aasta "Meelejahutaja" naljad.

1965. aastal loodud raadio meelelahutussaadete toimetuse ehk RAMETO saade “Meelejahutaja” algas 1973. aasta 21. oktoobril ning sai kiiresti ülipopulaarseks. Inimesed ootasid kuude kaupa piletijärjekorras, et pääseda raadiomaja valgesse saali avalikele lindistustele. See oli saade, mis kostis igast kodust.

“Meelejahutaja” esimest näitetruppi juhatas Eino Baskin, kelle käe all viskasid raadioeetris nalja näitlejad Einari Koppel, Ago Saller, Hans Kaldoja, Tõnu Aav, Robert Gutman, Helle-Reet Helenurm, Ita Ever, Ester Pajusoo ja Jaanus Orgulas. Hiljem ühinesid nendega Urmas Kibuspuu, Jüri Krjukov ja Anne Paluver ning truppi juhatasid Eero Spriit, Kaarel Kilvet ja Raimo Aas.

“Meelejahutaja” läks pikemale eetripausile 28. mail 1995 ja naasis möödunud aastal Vikerraadio 45. sünnipäeva puhul.