"Tegemist on mahlaka looga surmast, hullusest ja meelipaeluvast üleloomulikust veidrusest Siberi kõrgetel tippudel," kirjutas The Hollywood Reporter ja lisab, et "Musta alpinisti" näol on tegemist ekskursiooniga Eesti filmitegemisse.

Ehkki filmisündmused põhinevad lavastaja Urmas Eero Liivi nooruspõlves juhtunul, ei ole mees filmi promointervjuudes liiga palju detaile avaldanud. The Hollywood Reporteri hinnangul on filmi välismaale tõenäoliselt raske müüa, küll aga sobib see hästi festivalidele ja fännidele, kes on sedatüüpi trillerite suhtes avatud meelega.

Arvustus jutustab lahti filmi sündmustiku, märkides, kuidas pidusid armastav naljamees Eero, keda mängib Matt Damoni teisik Priit Pius, naudib teiste hirmutamist lugudega mõrvarlikust mustast alpinistist, kes mägedes ikka veel kummitamas käib.

Kriitiku sõnul tundub "Musta aplinisti" vaadates justkui võitleksid tähelepanu eest viis erinevat filmi ühes, kusjuures ühelgi neist ei õnnestu saavutada ülemvõimu. Selles on elemente nii trillerist, mõrvamüsteeriumist, paranormaalsest õudusfilmist, müstilisest muinasjutust kui ka tumedast poliitilisest satiirist. Tegelased olevat paraku aga halvasti piiritletud ja filmiteos hüplikult toimetatud.

Sellest hoolimata on The Hollywood Reporteri hinnangul õnnestunud Liivil omal moel kohati kaasahaarav põnevik laialivalguvast segadusest päästa, samuti väärivat tähelepanu osaliselt Itaalias filmitud mäevaated: "Tegemist on vigase, kuid intrigeeriva kokteiliga tõsielusündmustest, väljamõeldisest ja folkloorist."