ETV aastavahetus: tujurikkujad, "Ärapanija", Kinoteater ja uusaastapidu kooperatiivis "Kukeke"

31. detsembril leiab ETV kavast teleklassikat ja terve hulga värskeid saateid vana-aasta õhtu muhedaks veetmiseks. Enne suure peoõhtu algust on päevasel ajal vaatajate ees armastatud mängufilmid "Siin me oleme" ja "Mehed ei nuta", Maire Aunaste monotükk "Äraaetud, kuid ülesmukitud", nostalgiline huumoriprogramm "Meie Uduvere" ja kultuskomöödia "Õhtusöök ühele".

Kell 19.30 jõuab ekraanile Märt Avandi ja Ott Sepa intervjuu Eesti Vabariigi peaministriga. Pöördeline aeg nõuab pööraseid inimesi ning teistmoodi lähenemist.

Morna linnas möödub aastavahetus teisiti kui kunagi varem. Kell 20.30 saab näha "Õnne 13" aastalõpu eri, kus Allanile tundub, et kogu Morna linn on hulluks läinud. Öö jooksul kohtub ta Anneli, Mare, Laine, Krissu, Alma, Jürka ja nii mõnegi täiesti ootamatu näoga.

Kell 21.10 saab hoo sisse uusaastapidu kooperatiivis Kukeke. 1987. aasta hakkab lõppema. Vana-aastaõhtu eel peavad Illar ja Ats oma baaris nõu, kuidas aastavahetuse peo pealt võimalikult palju teenida. Arutamise käigus saab Illar šampusepudeli korgiga vastu pead ja kõik järgnev on segasem kui unenäos. Igal juhul astuvad Kukekese baarist läbi nii Ivo Linna kui ka Karl-Erik Taukar, Anne Veski, Koit Toome jpt.

Kell 22.10 pakub mõnusat meelelahutust "Aastavahetus Kinoteatriga". Karmil ja halastamatul pühadeajal saab ühest üksikust Nuustaku lumiste küngaste vahel peidus olevast kõrtsist tormivari kaheksale salapärasele rändurile. Need mehed juba nalja ei mõista, eriti üksteise vastu. Kes väljub sellest punkrist uude aastasse elavana ja kes sulab kevadel lume alt välja? Ja mis roll on selles kõiges Kaja Kallasel? Üks maja, üks õhtu, üks suur küsimus, kaheksa meest ja paar nalja – see on Aastavahetus Kinoteatriga. Osades Tõnis Niinemets, Märt Avandi, Ott Sepp, Priit ja Märt Pius, Peeter Oja, Henrik Kalmet, Andrus Vaarik jt.

Pärast Kinoteatri meeleolukat programmi, kell 22.45, jõuab pika pausi järel ekraanile "Ärapanija 2016". Lõppeva aasta võtavad oma väärika põhjalikkusega kokku legendaarsed ärapanijad Mart Juur ja Peeter Oja.

Kell 23.50 on eetris Eesti Vabariigi presidendi uusaastatervitus ning pärast seda jätkub kooperatiivis Kukeke lõbus tantsupidu.

31. detsembri õhtul algusega kell 21.00 on võimalus saata oma sõbrale hea soov aga ETV2 ekraani vahendusel. Tervitustele taustaks on mõnus muusika ehitud suurepärase videopildiga. Tervituste saatmiseks tuleb läkitada sõnum numbrile 15330, kõige ette kirjuta märksõna ETV2. Näide: ETV2Meeldejäävat aastavahetust kõigile! Soovib Tiina. Sõnumi hind on 96 senti.

TV3 aastavahetus: Normann, mõisapidu, selgeltnägijad ja telemängud

Aastavahetus TV3ga läheb lahti juba 30. detsembril kell18.45 "Seitsmeste" aastalõpusaatega Kõltsu mõisast, kust eetrisse jõudvas suures erisaates võetakse kokku sündmusterohke 2016. aasta. Seitsmes kategoorias selgitatakse välja aasta kõige säravamad tegijad ja olulisemad sündmused.
Aastalõpuintervjuud annavad Taavi Rõivas, Jüri Ratas, Kalle Sepp ja paljud teised.

31. detsemberil algab aastavahetusprogramm kell 18.25 saatega "Me armastame Eestit: VANA-AASTA ÕHTU!", kus Eesti lõbusaimas telemängus osalevad Piret Kalda, Kristel Aaslaid, Juss Haasma, Jan Uuspõld, Sepo Seeman ja Kaisa Selde. Üllatusterohket ning meelolukat vana-aastaõhtut aitavad tähistada Peeter Oja, Hannes Võrno, Kaire Vilgats, Rolf Roosalu ja särav Eda Ines Etti.

Kell 20.30 algab saade "Mida toob aasta 2017?", kus Anna-Maria Makko intervjueerib juba seitsmendat aastat järjest Eesti tuntumaid astrolooge ja selgeltnägijaid, et paluda neilt uue aasta ennustusi. Tänavu on Igor Mangi, Eda Pauksoni ja Ilona Kaldrega liitunud ka selgeltnägijate saate värske võitja Anu Pahka ja nõid Nastja. Tasakaaluks tähetarkade nägemusele annavad omapoolse hinnangu ja analüüsi ka meie poliitikaeksperdid Ahto lobjakas ja Juhan Kivirähk. Kuuse-taat annab aga ülevaatliku ennustuse algava aasta ilma kohta.

Kell 21.30 algab "Papade Mammade Kutsuv Tuluke I osa". Eesti kõige armastatumad vanavanemad satuvad aasta viimasel päeval pööraste seikluste keskele. Rahuliku aastalõpu asemel korraldab Volli sajandi peo, mis ajab hulluks naabrid ja kohaliku politsei. Saade jätkub kell 22.45, pärast "Edekabelit".

Henrik Normanni legendaarne "Edekabel" alustab kell 22:00. "Tänane "Terevisioon" on üllatusterohkem kui kunagi varem. Stuudiosse tulevad Kristjan Jõekalda ja perekond Valitsus, Evelin Ilves koos Toomas Hendrikuga, Marko Reikop usutleb president Kaljulaidi ja kuuuurija Katrin Lust paljastab järjekordse kohutava skandaali. Otse telekaamerate ees viiakse läbi nõiasaate superfinaal ja eksklusiivselt on kohal ka Donald Trump ning Hispaania tüdruk," seisab saate tutvustuses.

Uude aastasse minnakse TV3s ABBA legendaarse "Happy New Year'iga" ehk kell 00.00 alustab eetris Rootsi popkollektiivi surematute hittide saade "ABBA PIDU!" (ABBA The Greatest Hits / Saksamaa 2010). Saate ajal on võimalik edastada oma parimad soovid kõikidele headele sõpradele, armsatele inimestele ja sugulastele.

Kanal 2 aastavahetus: muusika, intervjuud ja kuulsad külalised lukshotelli peol

Kanal 2 pakub aasta viimasel õhtul ohtralt nalja ja muusikat, kuulsaid külalisi ja üllatavaid ülesastumisi.

Kanal 2 aasta viimane teleõhtu alustab kell 19 "Reporteri" erisaatega, mis lükkab pidustustele hoo sisse muusika ja kuulsate külalistega, kes haaratakse lõbusasse telemängu. Üllatavateks ülesastumisteks on valmis Karl-Erik Taukar, Ott Lepland, Getter Jaani, Grete Paia, Uku Suviste ja Birgit Sarrap. Aga õhtu pakub ka mitu täiesti uut muusikalist kooslust, sest Metsatöll saab aasta viimasel õhtul endale eeslauljateks Liis Lemsalu ja Jan Uuspõllu. Ühtlasi vaatab aasta viimane "Reporter" heatujuliselt mööduvale tagasi ja üllatab intervjuudega Kihnu saarest Liibanonini.

"Reporteri" aastavahetuse saatelt võtab kell 20:30 peojärje üle tunde kestev meelelahutusprogramm "Aastavahetus Kanal 2ga: Õhtu Pargis". Südaööni toimuva suurejoonelise peo peremeesteks on Toomas Luhats ja 2016. aasta üks märgilisemaid meelelahutajaid Raivo E. Tamm, kelle eestvedamisel jõuavad kodudesse muhedad intervjuud, üllatuslikud sketšid ja parim muusika. Luksuslikus Hilton Tallinn Park hotellis toimuval peol on kohal Anne Veski, Kalle Sepp, Harry ja Margit Kõrvits, Lenna Kuurmaa, Kristjan Jõekalda, Teet Margna, Hendrik Sal-Saller ja paljud-paljud teised. Naljaveduri ette on sel õhtul rakendatud stand-up talendid Tigran Gevorkjan ja Mattias Naan ning säravad koomikud Kristjan Lüüs, Anatoli Tafitšuk, Kait Kall, Liisa Pulk ja Kaisa Selde.