Saate alguses räägivad tüdrukud oma hämmingust seoses sellega, et Xena asemel lahkus Adeline. Xena tõdeb, et ei julgenud isegi Adeline poole vaadata hetkel, mil tema nimi öeldi, mis tähendas et Adeline ei jätka. "Kui inimesed on teistsugused, siis osadele see ei meeldi," ütles Xena ise, miks ta teiste põlu all on ning mõistab, et Keiuga on nad pidevalt tülis, sest mõlemad armastavad tähelepanu keskpunktis olemist. "Keiu on väike lollakas tüdruk ja ta ei saa aru veel mitte midagi," ütleb 17-aastane Xena vaid aasta noorema konkurendi kohta teema lõpetuseks.

Kohe tababa aga tüdrukuid uus hämming seoses saabunud Kaja-kirjaga, mis lubab alastipildistamist, kuid mitte selle tavapärases mõttes.

"Jälle alasti!" külab ehmunud hüüatus, millele järgnevad erinevad spekulatsioonid, mis ikkagi ees ootab. Peagi selgub - Toomas Volkman, kes selgitab, et tegu on pea meigivaba protreepildiga, kus pole ehteid ega muud katvat.

Kõik tüdrukud saavad fotograafilt pofessionaalset nõu ning ta toob välja preilide nõrkused. "Sa pead tegelema natuke sellise korraliku toitmusiga," soovitab Volkmann Triinule, kel näos veidi lisakilosid kumamas. "Me sööme siin väga palju - sööme rämpsu ja palju ja ebaregulaarselt ning teeme trenni vähe," tõdeb Triinu ise selle peale.

Järgmine saabuv Kaja-kiri ähvardab aga gaasi põhja vajutada, nii et ei möödu kaua, kui preilid hammustavad läbi, et ees seisab autodega pildistamine.

Arne Niit ning fotograaf Aivo Kallas selgitavad ülesande olemust. "Te kehastate suure energiaga naisi ja peate edasi andma sell auto disaini," sõnab stilist. Helina silmad säravad enneolematult - selgub, et tema suur soov on autode tuunimisega tegeleda ning vabal ajal joonistab ta oma ideid paberile.

Triinu platsile saabudes hakkab aga Niit tõrelema stilistika üle ning sellest saab pidlistamise kandev teema, mis segab neiudel keskendumist. Millist ülbust Niit konkurendi suunas loopis, saad lugeda täpsemalt SIIT. "Litsid garaažis," arvab ta teravalt ning ei mõista kostüümi ja meigivaliku ilu.

Endast väljas modellikspürgijad suutsid siiski üle olla ning pildid tehtud saada. "Tal on hull isikupära," komplimenteerib fotograaf Xena pilte vaadates.

Ja enne kui neiud asu saavad, ootab neid ees üldse mitte mehelik poseerimine teises äärmuses: neil tuleb kehastuda Cosmotüdrukuteks ning tutvustada kevadmoodi.

Lisann saab poisiliku rolli, kes on südames naine ja imestab, kuids ta alati inspireerib stiliste "imelikke" kostüüme just tema peal katsetama, samas kui Keiu pidžaamast inspireeritud kleidis uinuvat kaunitari mängib. Stilist Karolin Kuusik on aga pärast Keiu pildistamist veidi segaduses, sest ei saa aru, kes Keiu päris on "Ta jäi kaugeks ja oli kohe modellirollis sees, aga ma ei tea, kes või mis ta on." Helina arvab, et atleetliku stili juurde kontsad kuuluma ei peaks, kuid pingutab pildistamisel väga. "Andsin endast kõik, mis ma sain!" Fotograaf Herkki Merila sõnul oli Helinal raske roll, kuid see tuli hästi välja. 

Xena jääb klassikalise haute couture riietusega pigem iseendaks ning võimalusi poseerida etteantud roll ei andnud - seetõttu tuli seda teha oma silmade ja emotsioonidega.

"Lisann ei ole nii universaalne, kui mõni teine tüdruk," tõdeb Kuusik, pärast seda, kui on ülivõrdes Lisanni leidlikku poseerimist kiitnud.

Veel üks Kaja-kiri paneb aga kõik kohvreid pakkima, sest saabub vihje - maja on neile suureks jäänud ja enne žürii ette jõudmist taipavad nad, et ees seisab ilmselt kolimine.

Külaliskohtunikuks on sel korral Cosmopolitani peatoimetaja Anu Lill, kes ütleb, et Cosmotüdrukut on neis kõigis: "Mul on omad lemmikud" tõdeb ta kelmikalt, vaadates Triinu poole. Sel korral on hindamiseks kaks pilti.

Esmalt võtakse ette Cosmopolitani pildid. Lisann on esimene ning tema pilt saab kiita, sets temas pole loidust, mis vahel, samas on nägu raskes poosis kontrollitud. Xena pilti peab Wunder aga igavaks, samas kui Jõgger kaitseb teda, öeldes, et selles kleidis muud teha väga ei saakski.

Keiu modellilikkust peab Anu Lill aga ühest küljest lausa paheks, kuigi ta täitis oma rolli suurepäraselt, samas ei olnud selles aga midagi erilist ka. "Sa oled 110% modell ja sa ei astunud oma rollist välja, mis tähenab et stilist ja fotograaf ei saanud aru, kes sa oled või mis tüüpi inimene sa oled. Sa ei tabanud väga hästi ülesannet ja fotograaf ei olnud inspireeritud," lisab karm peatoimetaja.

Triinut peab Lill aga ehtsaimaks Cosmotüdrukuks, kes oli pidlistamisel fun: "Aga see oli ka kõik." "Stjuuradess puhkusel," arvab Wunder kavalal pilgul taevapoole vaatava Triinu pildi kohta.

Portreepildid ei saa kiita ega laita Volkmanni sõnul. Žürii on nii mõnegi puhul hämmingus. Lisann paistab noorem, Helina on imeline. "Nagu seksikas saksa ujuja," kommenteerib Anu Lill tema superpilti.  Pildilt paistab Keiu sügavus ja Xena puhtus. "Liiga ilus," arvab Keiu pildi kohta Jõgger.

Triinu võidab vahevõistluse ning saab KIA reklaamkampaania näoks, kuid sellest hoolimata saab temast üks, kes kahe viimase seas seisab Lisanni kõrval.

Lisann rõõmustab, kui Wunder teatab, et Triinu jätkab saates: "Ma saan koju oma lapse juurde!"

"Ma üllatasin ennast, et nii kaugele jõudsin. Ma loodan, et ole muutunud paremuse poole," arvab Lisann väriseva lõuaga ja silmad vett täis valgumas, suutmata uskuda, et õige pea oma last näeb: "Isaand, ma ei saa, ma hakkan õnnest nutma!" sõnab esimene nii siiralt rõõmus modellisaatest lahkuja!