Festivali avafilmiks on unenäost inspireeritud madalaeelarveline “Terminaator” (1984), mis viib vaataja apokalüptilisse sõtta robotite ja inimkonna vahel ja millest on kaasajaks kasvanud välja üks kõigi aegade suurim ulmefilmide klassika. Film linastub HÕFFi alaprogrammi 80’s coming back raames, kus varasematel aastatel on näidatud retrohitte nagu “Robocop”, “Mad Max 2”, “Põgenemine New Yorgist” jt. Nö double-bill filmina näidatakse kohe pärast Schwarzenegger-Cameroni läbilöögifilmi Indoneesias valminud hullumeelset linateost “Leedi Terminaator” (1989), kuhu kehtivad ka “Terminaatori” seansile ostetud piletid.

“Püüame taoliste kaksikfilmide demonstreerimisega taaselustada kunagi väga populaarset filminäitamise formaati, mis võimaldas publikul vaadata oma lemmikuid ühe piletihinnaga. Kui “Terminaatorit” demonstreeritakse eesmärgiga tuua surematu klassika taas suurele ekraanile, siis selle Indoneesias tehtud ogaralt naljakas ja verest, seksist ning kuulidest läbiimbunud pöörane uusversioon näitab meile žanri seda poolt, millest sai tugevaid mõjutusi näiteks Quentin Tarantino hilisem looming”, kommenteeris HÕFFi programmijuht Helmut Jänes.

Vaata "Terminaatori" treilerit:
Vaata "Leedi terminaatori" treilerit:

1980ndatest aastatest demonstreeritakse HÕFFil ka vene ulmeklassikat “Kin-Dza-Dza” (“Mimino”, “Afonja”), mille linastusest täitub tänavu suvel 30 aastat. Komöödiaklassiku Georgi Danelia mängufilm oli üks esimesi Nõukogude Liidu nö aurupungižanri esindaja, mis pälvis laialadast tähelepanu ka rahvusvahelisel areenil.

Vaata "Kin-Dza-Dza" treilerit:

Selgunud on ka festivali avafilm, milleks on BAFTA-nominendi Babak Anvari esimene täispikk mängufilm, farsikeelne “Varju all” (Under the Shadow). Linateose tegevus toimub 1988. aastal Teheranis, kui Iraani-Iraagi sõja taustal hakkavad ühe perekonna ellu sekkuma üleloomulikud jõud.

HÕFF-i kunstilise juhi Maria Reinupi sõnul on tegemist selleaastase ühe suurima žanrifilmi avastusega, mida on ülivõrdes kiidetud mainekatel Sundance’i ja SXSWi filmifestivalidel. “HÕFF-il on suur au olla esimene Euroopas, mis seda mitmekihilist õudusfilmi suure publiku ees demonstreerib ja eriti hea meel on võõrustada teose režissööri Babak Anvari, kellest me lähitulevikus kindlasti veel kuuleme”, ütles festivali kunstiline juht Maria Reinup. Festivali lõpufilmiks on juba varem väljakuulutatud ameeriklaste horrorantoloogia “Teekond lõunasse”.

Vaata "Varju all" tiiserit:

Veel on lisandunud programmi järgmised filmid:

"Schneider Baxi vastu" Alex van Warmerdam / Holland.


"Kutse" Karyn Kusama / USA.
"Ülima seksi otsinguil" Nicolas Charlet, Bruno Cavaine / Prantsusmaa.