1) Algselt oli plaanis sarjas kõigest neli peategelast

Algselt pidid peaosas olema ainult neli "sõpra" - Rachel, Ross, Monica ja Joey. Kes kujutaks praegu enam ette sarja ilma Phoebe'i veidra iseloomuta ja Monica kallima Chandlerita? Samuti oli tegelikkuses plaanis, et Courtney Cox mängib sarjas Rachelit, aga Cox polnud sellega nõus, kuna talle meeldis Monica karakter rohkem.

"Sõbrad"

2) Sari oleks peaaegu olnud teise nimega

90ndate alguses kandis sari täiesti teist nime - "Insomnia Café". Hiljem oli aga see ümber nimetatud "Friends like us", "Across the Hall" ja 1994. aastaks oli see lõpuks meile tuntud "Friends".

3) Jennifer Aniston ei plaaninud algselt viimases hooajas osaleda

Aniston kahtles väga, kas ta tahab osaleda sarjas edasi või mitte, kuna tal kuhjus mitu asja korraga: abielu Brad Pittiga ja mitme filmi võtted. "Mul olid tol hetkel rasked ajad. Ma tahtsin, et sari lõppeks ära siis, kui inimesed veel armastavad meid. Samuti arvasin, et olen oma Racheli lõbusa iseloomu ära kaotanud."

4) Lisa Kudrow vihkas kitarri peal mängimist

Hiljem Kudrow meenutas: "Mulle ei meeldinud kitarr üldse, kuna ma ei osanud seda kuidagi mängida. Vahepeal lootsin, et äkki saab Phoebe bongot mängida, aga asjatult." Lõpuks oli naisel kitarri õppimisest kõrini ning otsustas, et Phoebe teab ainult käputäis akorde. Sellegi poolest tema karakteri legendaarne lugu "Smelly Cat" oli selle paari akordiga täiuslik.

5) Matthew Perry alkoholisõltuvus

1997. aastal läks Perry uimastite ja alkoholi sõltuvuse tõttu võõrutusravile. 2001. aastal naases Perry oma pahede poole tagasi ning läks tagasi võõrutusravile. "Ma ei tarvitanud kunagi töö ajal mõnuaineid ja olin ainult hullumeelselt pohmellis, mispärast ühel hetkel mõistsid ka mu kaaskolleegid, et minuga on midagi lahti.

Matthew Perry