“Nullpunkt” räägib loo probleemsest kodust pärit ja halvas koolis õppivast Johannesest, kel õnnestub ühte Tallinna eliitkooli pääseda. Paraku avastab ta peagi, et klassikaaslased on ta heidikustaatusesse taandanud. Kui Johannese elupüramiidi kolm peamist tahku – kodu, sõbrad ja kool – kokku varisevad, mõistab ta, et on jõudnud nullpunkti. Nii töötab poiss välja kava, kuidas saada populaarseks, hakates seda mineviku survest ja oleviku löökidest hoolimata ellu viima.

Romaani "Nullpunkt" autor Margus Karu rääkis, et koolielu raskused võivad tema kogemuste järgi noort elus edasi aidata. „Ma tean, kui raske võib koolis olla, aga tean ka, et negatiivsed olukorrad ja halvad kokkusattumused võivad olla hoopis väikesed sammud millegi suure ja parema suunas. See raamat on iseenda loomisest: sa võid olla see, kes tahad olla, ja elada täpselt sellist elu, nagu soovid, sõltumata sind ümbritsevast ja süüdistamata kedagi,” selgitas Karu.

Sarja peategelase Johannese osatäitjaks valiti Linnateatri näitleja Märt Pius. "Johannese teeb minu jaoks huvitavaks tema keeruline olukord kodus ja koolielus," leidis Pius. Peaosatäitjal tuleb enda sõnul loo käigus esile tuua see, kuidas saab noor inimene hakkama, kui ümberringi toimuv ei aita kaasa elutervele suurekskasvamisele.

"Allfilmi pakkumine huvitas meid ja kiiresti jõudsime aruteludeni stsenaariumi ja tootmisplaani üle," lausus Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse liige Hanno Tomberg. "Sarjaga tehtud eeltöö ja proovivõtted on olnud muljetavaldavad, seetõttu näen valmimisel sarjale ka ekspordivõimalusi."

"Nullpunkti" režissöör Mihkel Ulk ütles, et sarja ettevalmistus on käinud pikemat aega. "Märt oli veel lavaka üliõpilane, kui alustasime. Meil on olnud piisavalt aega, et juba stsenaariumi kirjutamise ajal saaks näitleja oma karakteri arengus kaasa rääkida," rääkis ta.

Sarja stsenarist on Margit Keerdo, operaator Mihkel Soe, kunstnik Sirly Oder, produtsent Evelin Soosaar-Penttilä.
ETV eeter on sarjale planeeritud 2015. aasta esimeses pooles, ühe osa pikkus on 45 minutit.

"Nullpunkt“ on Margus Karu 2009. aastal ilmunud noorteromaan, mis tõusis Eestis kiiresti bestselleriks.

Raamat on kantud kohustusliku kirjanduse nimekirja; selle põhjal on valminud Rakvere Teatri etendus, mida saadab suur edu. 2012. aasta suvel registreerus „Nullpunkti“ filmi avalikule castingule sama palju noori kui saatele "Eesti otsib superstaari".

„Nullpunkti“ sarja Facebooki leht on juba enne filmima asumist kogunud 1100 fänni.