Aleksander  peab peakoka ametit Tartu restoran-ööklubis Glämm. Tagasihoidliku moega profikokk on kindel, et pidev enesetäiendamine viib ta peagi teiste restoranide kööke avastama. Kuigi ta ise ei armasta eriti Aasia kööki, oskab ta sedavõrd hästi suhsit meisterdada, et teeb huvilistele isegi koolitusi. Seda, et Sassist kokk saab, teadis ta ise juba päris lapsepõlvest saati ja siht on mehel silme ees.

Aleksandri retseptid

Esimene eelroog: Sushi
Vaja läheb:

150 g sushi riisi

1 spl riisiäädikat

1 spl suhkrut

1 g kanapuljongit

2 nori lehte

100 g Philadelphia toorjuustu

50 g avokaadot

30 g värsket kurki

seesami seemned (kaunistamiseks)

Serveerimiseks:

Wasabi

Marineeritud ingver

kerge soja kaste

Valmistamine: Pese riis 2-3 korda külma veega läbi. Kurna vesi ära, lisa 165 g vett ja pane keema. Kui vesi keeb, keera kuumust madalamaks ja keeda riisi nii kaua, kuni vesi on täielikult aurustunud. Sega  riisiäädikas suhkru ja kanapuljongiga. Vala see kuumale riisile ja kata kaanega, pane jahtuma. Võta nori ja murra pooleks. Paiguta riis ülemiselt osalt 1 cm üle ja jäta alumiselt osalt vabaks 1-2 cm. Pööra sushi ümber ja paiguta sinna keskele triip toorjuustu, avokaadot ja värske kurgi koorega osa. Keera sushi rulli bambusmati abil ja lõika lahti. Veereta seesami seemnete sees ja serveeri.

Teine eelroog: Rukola salat kanafilee ja palsamikastmega:

Vaja läheb:

300 g kanafileed

150 g pirni

100g kollast paprikat

50 g rukola salati segu

5 kirsstomatit

50 ml palsamiäädikat

60 g suhkrut

Valmistamine: Lõika kana, pirn ja paprika ribadeks. Prae väheses õlis ja maitsesta õrnalt soola ja pipraga. Karameliseeri suhkur ja lisa vett. Keeda nii kaua, kuni suhkur on vees lahustunud lisa palsamiäädikas, keeda nii kaua, kuni ta pakseneb. Pese rukola salat kuuma vee all kiiresti ja kuivata kohe. Serveeri väikesele taldrikule rukola salat, selle peale kana, pirn ja paprika. Pane kirsstomat pooleks lõigatuna taldrikule ja kasta kogu salat õrnalt palsamikastmega.

Pearoog: Juustudega küpsetatud lõhefilee, pastinaagipüree ja koorese sidrunikastmega

Vaja läheb;

500 g lõhet

250 g Eesti juustu

40 g sinihallitusjuustu

10 g parmesani juustu

30 g majoneesi

40 g hapukoort

300 g pastinaaki

400 g vahukoort

1 sidrun

50 g võid

2 kuubikut kanapuljongit

1 apelsin

100 g porrut

100 g porgandit

1 punane paprika

4 küüslauguküünt

Valmistamine: Lõika lõhe liblikaks ja maitsesta soola, sidrunipipra ja sidrunimahlaga. Sega riivitud Eesti juust, sinihallitusjuustu juust tükid ja parmesan hapukoore, majoneesiga ja maitsest soola ja sidruni pipraga. Koori ja tükelda pastinaak ja pane vähese veega keema kaas potile peale. Kui pastinaak on pehme siis kurna ja nõruta. Sega hapukoor apelsini koorega ja soolaga. Pane küpsetus vormi. Pane vahukoor poti koos sidruni koore ja kana puljongiga ja keeda nii kaua kuni kaste on paks. Hakki porru, porgand, paprika ja küüslauk. Pane juust lõhe peale ja pane ahju, pane ka pastinaagi püree ahju 150 kraadi ja umbes 1 h. Prae õrnalt köögiviljad. Lisa kastmele või ja sega korralikult läbi. Serveeri kui kõik valmis.

Magustoit: Juustukook puuviljadega

Vaja läheb:

300 g Selga küpsiseid

50 g fariinisuhkrut

100 g võid

30 g India pähkleid

200 g Philadelphia juustu

1 laim

200 g vahukoort

400 g suhkrut

5 g vaniljesuhkrut

1 sidrun

1 pott basiilikut

2 muna

Valmistamine: Vahusta vahukoor vähese suhkruga. Pane kaussi Philadelphia, laimi koor, suhkur, vanilje suhkur ja vahusta. Sega lusikaga vahukoor ja toorjuust ning lisa sulatatud želatiini. Pane suhkur vähese vee ja sidrunikoorega keema. Siis, kui on tekkinud suhkrusiirup, eemalda  sidrun ja püreesta basiilikulehed suhkru siirupiga. Kaunista valmis kook puuviljadega (võib kõike kasutada). Sega munakollane vahukoorega ja basiilikukastmega (ära kasuta kogu basiilikukastet). Kuumuta paksenemiseni. Serveeri kahe basiilikulehega.