Etti Kagarov on Kohtla vallavanem, aga tema südameasi on viimastel aastatel olnud Kukruse mõisa taastamine ja sinna polaarmuuseumi rajamine. Kuna Kukruse mõisa omas kuulus Tollide suguvõsa, kust on pärit ka Sannikovi maad otsinud Eduard von Toll, siis on Etti alati pidanud õigeks luua sinna polaarteemaline muuseum. Iseloomult on Etti krapsakas daam, kellele meeldib üle kõige midagi korraldada – nii võõrustabki ta külalisi uhke mõisapeoga ja kutsub esinema imekauni lauluhäälega laulja. Siiski pole Etti vaid vallavanem ja poliitik. Lapsest saati on ta tegelenud rahvatantsuga ning minevikus töötas ta näiteks veterinaarina.
Retseptid

I EELROOG
Tolli suudlus ehk keel tarrendis
3 seakeelt
2 l vett
1 sibul
2 küüslauku
1 porgand
2 sl soola
1 tl teralist musta pipart
3 loorberilehte
5 lehte želatiini
Kaunistamiseks:
blanšeeritud rohelisi herneid
1 keedetud porgandit
siledalehist peterselli

Puhasta keeled, pane külma veega keema ja riisu vaht. Lisa terved köögiviljad (sibul, porgand, küüslauk) ja maitseained. Keeda tasasel tulel, kuni keeled on küpsed. Tõsta jahtuma.
Eemalda jahtunult keeltelt nahk ning lõika need 5 mm paksusteks viiludeks.
Lõika keedetud porgandid seibideks. Aseta keeleviilud kõrgema servaga vaagnale või väikestesse tarretisevormidesse. Kaunista rohelise herne, peterselli ja porgandiviiludega.
Tarrendi jaoks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette. Kurna puljong läbi sõela - leeme valmistamiseks läheb vaja 4-5 dl vett. Kuumuta puljong uuesti keemiseni ja tõsta tulelt. Lisa kuivaks pigistatud želatiinilehed leemele ning sega nende lahustumiseni. Vala leem keeletükkidele, lase jahtuda ning seejärel üleöö külmas tarduda.

II EELROOG
Roberti meelepete ehk šampinjonid peekoniga
400 g šampinjone
200 g peekoniviile
100 g sinihallitusjuustu

Šampinjonidelt murra ära jalad ning täida kübar sinihallitusjuustuga. Keera šampinjoni ümber peekoniviil ning kinnita see tikuga. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

PEAROOG
Sannikovi segadus ehk kalafilee krevettide, porru ja toorjuustuga

600 valge kala fileed
200 g puhastatud krevette
1 porro
250 g toorjuustu
5 oksa sparglit

Selle roa valmistamiseks sobib kõige paremini lestafilee, aga kui seda pole, võid kasutada mõnda muud valge kala fileed. Laota kalatükid ahjuvormi ning riputa neile peale porrorõngaid. Toorjuust sega soolveest võetud puhastatud krevettidega ning kanna paksu kihina kalafileele. Küpseta ahjus, kuni kala on läbi küpsenud ja serveeri ahjus valmistatud sparglioksaga.

MAGUSTOIT

Emmeliine igatsus ehk koorejäätis mustsõstrakastmega
1 dl vett
2 dl 35%st rõõska koort
2 dl maitsestamata jogurtit
2 dl suhkrut
2 munavalget

2 tl vaniljesuhkrut

Vahusta koor koos poole suhkruga tugevaks vahuks. Ülejäänud suhkruga vahusta munavalged. Sega kokku vahukoor, munavaht ja jogurt. Maitsesta mass vaniljesuhkruga ning pane külmetusvormi. Hoia ööpäev sügavkülmas. Valmis jäätis kummuta vormist vaagnale. Hõrgutis maitseb veelgi paremini, kui juurde mustsõstrakastet.