21-aastane Valentin õpib Tartu kutsehariduskeskuses kokaks. Mehele meeldib toiduga eksperimenteerida, üle kõige vihkab ta toidu valmistamist korraga paljudele inimestele. Seepärast läkski ta praktikale mitte kooli sööklasse, vaid restorani, kus tuleb iga toiduportsu eraldi valmistada.

Oma tüdrukut Valentinil praegu ei ole, kuid see ongi hea, sest kokakoolis käib palju ilusaid neide ning nii on võimalik igal nädalal ainult parimate seast valida.

Valentini retseptid
Esimene eelroog: Peekonisse mähitud kitsejuust salatipadjal
Vaja läheb:
2 pakki kitsejuustu
300 toorest peekonit
100 rohelisi salateid
5 röstsaia
20 g mett
15 g hernevõrseid
maitseaineid

Valmistamine: Mässida kitsejuust peekonisse. Röstida sai pannil ja määrida meega üle. Viilutada kitsejuust viieks võrdseks jupiks. Asetada juust saia peale. Küpsetada ahjus 3 minutit 220 kraadi juures. Aseta taldrikule salat. Tee sellest padi ja aseta kitsejuust padjale

Teine eelroog: Lõhesupp
Vaja läheb:
1 porro
2 külmutatud lõhetükki
2 porgandit
1 l vahukoort
200 metsikut riisi
30 grammi rohelist sibulat
soola, pipart
kalamarja

Valmistamine: Viilutada ja tükeldada lõhe väikesteks kuubikuteks. Hakkida porro ja riivida porgand ning praadida need rohkes võis. Keeta riis poolpehmeks. Lisa ained potti ja vala peale vahukoor. Sega ja maitsesta soola ning pipraga. Serveerida rohelise sibula ja kalamarjaga.

Pearoog: Feta juustu ja spinati täidisega kanafilee kartulipüreega

Vaja läheb:
3 kg kartuleid
150 g hapukoort
100 g võid
tilli
5 tükki kanafileed
500 g fetajuustu
4 spinatikuubikut
soola, pipart

Valmistamine: Keeta kartul ning tampida puruks. Purustamise ajal lisada sulatatud või hapukoorega. Püreesta ning lisa till. Mikserdada feta juust koos spinatiga. Maitsestada kanafilee. Tee fileesse sügavad augud ning kinnita tikuga. Täida pritskoti abil kanafilee feta juustu ning spinati seguga. Küpseta kanafileed ahjus 200 kraadi juures 15-20 min.

Magustoit: Tiramisu
Vaja läheb:
300 g vahukoort
400 g toorjuustu
10 küpsist
tuhksuhkrut
kakaod
50 g konjakit
100 g kohvi

Valmistamine: Vahukoor vahustada tugevaks vahuks. Segada kokku toorjuust ja tuhksuhkur. Keeta kohv ning segada sinna konjak. Leota küpsised konjaki ja kohvi segus ning aseta magustoidupokaalidesse. Segada ettevaatlikult kokku vahukoor ning tuhksuhkru ja toorjuustu segu. Segu ei tohi vedelaks minna! Pritskoti abil asetada segu pokaali küpsiste peale. Peale raputada kakaod. Kaunistuseks füüsial ning meliss.