Meelise retseptid:

1. eelroog

Soolasiig a la tartar

Punane sibul
sool, pipar
oliivõli
Viru Valge
roheline sibul
must leib
Tükelda kala, maitsesta komponentidega. Rösti leivarõngad, aseta tar-tar leivale ja kaunista sibulaga. Serveeri jääkülma viinaga.

2. eelroog

Uhhaa

Erinevate kalade supikogu
Sibul
Porgand
Kaalikas
Juurseller
kartul
roheline sibul
till
loober
terapipar
ürdiõli
Pane supikogud külma veega keema, koori vaht, rösti juurikad suurte tükkidena, aseta puljongisse koos pipra ja looberiga ja keeda mõni aeg. Seejärel kurna ja aseta puljong tagasi tulele. Tükelda supijuurikad kuubikuteks, rösti ja keeda puljongiga pehmeks. Puhasta kala roogudelt ja aseta supi sisse, maitsesta ürdiõli, rohelise sibula ja tilliga.

Pearoog

Lõkke hõrnas vokitud köögiviljadega

4 Alpi mägihõrnast
Ürdiõli
sool, pipar
kartul
porgand
külmutatud juurikad
taluvõi
roheline sibul
till
noored hernevõrsed
rabarberilehed ja –varred
Lõika roheline sibul peenikesteks tükkideks, vala peale külm vesi ja maitsesta soolaga. Lase segul tunnike tõmmata. Keeda kartulid, raputa taluvõiga sodiks, lisa külmutatud juurikad, roheline sibul ja till, prae kogu kupatus grillplaadil. Rabarberivarred grilli eraldi. Puhasta kalad ja aseta grillfoolimile, puista peale ürdiõli, soola ja purustatud pipart. Grilli kiirelt. Serveerimisel kaunista taldrik rabarberilehtedega, sinna peale aseta kartul ja kala. Kaunista rohelisega ja grillitud rabarberivartega, kastmeks paku sibula-tõmmist.

Magustoit

Rabarberikook jäätisega

5 muna
1,5 teeklaasi suhkrut
200 g margariini
3 teeklaasi jahu
küpsetuspulbrit
1 liiter rabarberit
Vahusta suhkur, lisa margariin, jahu ja rabarber, küpseta 180c 30 minutit. Serveerimisel tõsta külm jäätis soojale koogile sulama ja tarbi koheselt. Kaunista nurmenukuõite, kaneeli ja tuhksuhkruga. Serveeri nurmenuku-nõgese teega.