Merle Puss elab mehe ja kolme pojaga Sakus suvilast ümber ehitatud eramajas. Merlele meeldib hirmsasti kodus remonti teha. Sellepärast ei kõhelnud ta, kui mõned aastad tagasi pakkus üks sama tänava naaber oma maja müügiks. 15 minutiga müüdi senine elukoht maha ning osteti naabri oma.

Põrsast kotis osta ei maksa, tõdeb Merle hiljem, sest suvila-maja oli täielikult soojustamata. Talvekuudel kattis toa seinu härmatis ning soojakraadid tõusid maksimaalse kütmisega vaevalt 13ni.

Praeguseks on Merle remondi teinud ja maja peab enam-vähem sooja ka. Merle töötab pisikeses õmblustarvikuid müüvas firmas müügidirektorina. Õigupoolest ongi ta ainus müügiosakonna töötaja, seega on ta nii direktor, juhataja kui ka müügimees ühes isikus. Töö kõrvalt kasvatab ta lapsi ning teeb värskes õhus pikki jalutuskäike. Ikka nii, et koju jõudes higi naha vahel on.

Merle retseptid

Esimene eelroog: Lõhepirukas
Vaja läheb:
Põhi:
125g kohupiima
125g võid
2 dl jahu
pool tl küpsetuspulbrit
soola
Kate:
300 g lõhet või forelli
värsket tilli
valget pipart
4dl riivjuustu
3 muna
2dl kohvikoort
Valmistamine: Sega toasoe või kohupiimaga, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega ühtlaseks taignaks. Vajuta tainas sõrmedega 26 cm läbimõõduga vormi. Puhasta ja tükelda kala. Vahusta munad koorega. Lisa riivjuust, maitsesta soola, pipra ja hakitud tilliga. Kata tainas kalatükkidega. Vala üle muna-juustu-koore seguga. Küpseta 200 kraadi juures 40 min. 

Teine eelroog: Tomati – mangosalat
Vaja läheb:
2 tomatit
2 mangot
laimimahl
sool
purustatud roseepipar
4sl oliiviõli
Valmistamine: Lõika tomatid ja mangod viiludeks ning lao vaheldumisi taldrikule. Pigista laimist mahl välja ning sega oliivõliga. Raputa salatile peale soola ja purustatud roseepipar. Lõpuks kalla peale laimi-õlikaste.

Pearoog: Hautatud veiseliha mustade ploomidega ja basmati riisiga.
Vaja läheb:
500 veiseliha
150 g kuivatatud musti ploome
2 dl purustatud tomatit
1 spl õli
1 puljongikuubik + 5dl vett
natukene void
suhkrut
kaneeli
2 tera nelki.
Valmistamine: Lihatükid pruunista pannil õlis. Maitsesta soolaga ning tõsta haudepotti. Lisa purustatud tomat ja puljong. Hauta pool tundi. Prae jahu võis kergelt läbi, sega vähese puljongiga ning pane koos mustade ploomidega potti. Hauta veel pool tundi. Lõpuks lisa kaneel, nelk, suhkur, hauta veel 15 min. Serveeri riisi või keedukartuliga.

Pearoog taimetoitlastele: Suvikõrvitsa-tomati ahjuroog
Vaja läheb:
2 suvikõrvitsat
3-4 tomatit
2 spl jahu
 2 spl nisukliisid
küüslauk
soola
liha üldmaitseainet
200 g riivjuustu
Valmistamine: Tükelda suvikõrvits ja tomat, lisa juurde jahu ja maitseained ning sega korralikult läbi. Pane segu ahjuvormi. Kõige lõpuks raputa peale juust. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit kuni juust on pruuniks tõmbunud.

Magustoit: Minu õunakook
Vaja läheb:
100 g võid
2 dl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
6 õunad
kaneeli
Valmistamine: Määri koogivorm võiga. Tükelda õunad, laota vormi, peale raputa natukene kaneeli. Vahusta sulatatud või ja suhkur kuni kristallid on sulanud, lisa muna ja vahust veel natukene. Viimasena lisa jahu. Kui tainas on valmis kalla see õuntele, seda tundub päris vähe. Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit. Serveeri koos vahukoore või vaniljekastmega.