Ralf Burk on naljahammas, kelle huumorisoone peale võiks igaüks kade olla. Elukutseline jahimees, kindlustusagent ja koorilaulja Ralf jõuab igale poole ning teda võetakse alati hea meelega vastu. Nii käib mees isegi poes sedaviisi, et helistab poe juhatajale, see paneb ostukorvi kokku ja Ralf tuleb kauplusesse vaid selleks, et arve tasuda ja müüjatega pisut juttu puhuda. Krutskimees Ralf on külalistega siiski solidaarne ning nii piirdub tema roll lauas vaid jutustamisega. Lood on naljakad ja teinekord ei puudu sealt paras annus musta huumoritki.

Retseptid

I EELROOG
Rannarahva salat
250 g lõhefileed
4 tl sidrunimahla
160 g rasvata maitsestamata jogurtit
2 sl hakitud värsket tilli
1 tl riivitud mädarõigast
Soola,pipart
4 peotäit erinevaid salatilehti
4 varssellerit
4 keedetud kartulit
250 g kooritud krevette
Määri lõhefilee sidruniga kokku ning maitsesta väga õrnalt soolaga. Küpseta ahjus 12 minutit. Siis rebi kaussi salatilehed, lisa seller, kartulitükid, krevetid ja tükeldatud lõhe. Sega kõik läbi hapukoorega ning lisa maitseks mädarõigast, soola ja pipart. Peale riputa tilli.

II EELROOG
Karukäpasupp
250 g karuliha
250 g metssealiha
250 g põdraliha
Õli, või
5 valget sibulat
4 küüslauguküünt
5 punast,kollast paprikat(väikesed tükid)
1 sl köömneid
2 loorberilehte
1 purk purustatud tomateid ja 4 sl tomatipüreed
2 puljongikuubikut
Erinevaid pipraid ja soola
2 l vett
4-8 kartulit
Lehtpeterselli
2 tl sidrunimahla

Supp ise koosneb paljudest koostisosadest, aga on tegelikult väga lihtne. Pane keema kartulid. Kui kartulid on keenud, keeda valmis puljong, lisa sinna kartulid, purustatud küüslauk, pannil kergelt hautatud sibul, lihakonservid ja keeda segu kiirel tulel 2-3 minutit. Siis lisa tomatid ja tomatipüree ning maitsesta sidruni, peterselli, köömnete ja pipraga.

PEAROOG
Bony ribi

800 g kondiga metssearibi
võid
400 g väikeseid kartuleid
400 g kaalikat, porgandit
2 sl oliivõli
Pipart,soola,sibulat,küüslauku,loorberit,peterselli
Punast veini

Pane varem kirsside ja maitseainetega ära marineeritud parajad ribitükid ahjuplaadile ning laota nende ümber kartulid-kaalikad-porgandid. Et liha mahlasem jääks, pane selle ümber võitükikesi. Köögiviljadele vala peale natuke õli. Küpseta ahjus seni, kuni köögiviljad on pehme ja liha mõnusalt krõbe.

MAGUSTOIT
Pannkoogid kohupiimakreemiga

1 klaas marju (sõstrad, maasikad, vaarikad)
1 tl mett
1 sl suhkrut
2 muna
100 g jahu
0,2 l piima
Õli, sidrun
300 g kohupiimapastat
4 tl suhkrut
Terake soola

Pannkoogitaigna valmistamiseks sega omavahel munad, jahu, piim ja 1 supilusikatäis suhkrut. Sega korralikult omavahel läbi ning lisa lõpus terake mett. Küpseta hästi kuumal pannil õhukesed pannkoogid, mille sisse keera purustatud marjadega segatud kohupiimakreem. Serveeri kuumalt.