Õhtusöök viiele: Restoraniomanik Heli eelistab klientidena mehi
Heli retseptid
Esimene eelroog: Seenetäidisega ahjutomat
Vaja läheb:
1 suur tomat
1/2 tl hakitud metsaseeni
1/2 päevalilleseemneid
1/2 spinatit
1 tšilline küüslauguküüs
1/4 hakitud sibulat
1/2 hakitud päiksekuiv tomat
1/2 kuubistatud Kreeka juustu
1 spl paprikasalsat
Valmistamine: Lõika tomatil "kaas" pealt, uurista sisu välja. Prae hakitud sibul õlis kuni sibul on muutunud kuldseks, lisa ülejäänud hakitud toiduained, jättes juust eelviimaseks, mille lisades vala segule ka paprikakaste ja kuumutada mass soojaks. Mässi tomati alumine, suurem pool fooliumisse, tõsta soe seenemass "tomatikaussi" ning kata "kaanega". Aseta fooliumis tomatid eelsoojendatud praeahju.
Teine eelroog : Muna-juustu kreemisupp
Vaja läheb:
250 ml piima
1 muna
2 spl parmat
Valmistamine: Soojenda piim potis, lisa vispeldades muna, natuke jahu ja parmat. Suppi ei tohi kuumutada keemiseni!
Pearoog: Peekonisse mähitud kanafilee
Vaja läheb:
200 g kanafileed
5 viilu toorpeekonit
2 spl fetajuustu
1/2 hakitut tomatit
Valmistamine: Hoia kanafileed mõnda aega maitsestatud õlimarinaadis. Sega kokku hakitud tomat ja feta. Tõsta juustusegu fileele ja keera ümber 3-4 viilu peekonit. Küpseta ahjus. Lisaks paku cous-cous`i, aurutatud porgandit ja - spargelkapsast, kuumutatud oliive ja kirsstomateid ning võis kuumutatud šampinjone. Kastmeks tee sinepi-koorekaste ja vürtsikas paprikakaste.
Magustoit: Valge šokolaadi-toorjuustu kook metsamarjadega
Vaja läheb:
300 gr valget sokolaadi
150 g toorjuustu
200 g hapukoort
800 g marjasegu
150 g küpsetusmargariini
2 klaasi jahu
1/2 klaasi suhkrut
Valmistamine: Sõelu kokku jahust, margariinist ja suhkrust taignapuru, vajuta puru vormi põhja. Kuumuta ahjus, kuni tainas pruunistub kuldseks. Vala peale külmutatud marjad, raputada peale suhkrut. Sulata veevannil šokolaad, lisades toorjuustu. Kui šokolaad on vedeldunud, lisa hapukoor. Tõsta vorm ahjust, vala peale šokolaadi-toorjuustumass. Jäta paariks tunniks külma.