Terje
elab mehe ja nelja lapsega Viljandi lähedal majas ning käib suviti peaaegu iga päev mootorrattaga sõitmas. Ta on Rakvere motoklubi Rakvere Raibe asutajaliige ning kui vähegi mahti saab, üritab klubiga kaasas sõita.
Lisaks võib Terje kohta öelda „naine nagu orkester“, sest ta laulab Kadrina kirikukooris ja on lausa koorivanem. Toidutegemise juures hindab Terje loomulikult maitset, aga veelgi tähtsam on see, kuidas road taldrikul välja näevad.

Terje retseptid:

1. EELROOG

KREEKERID TOORJUUSTUKATTEGA

Kreekerid 1 pk

Toorjuust 200g

Lumekrabi 1pk

Sidrun ½

Sidrunipipar, jahvatatud ingver, sool. Kokteiltomatid, maitseroheline. Haki krabiliha peeneks, riivi sidrunikoor. Pane toorjuust, karbiliha ja sidrunikoor vahustamiseks kaussi, lisa maitseained ja mikserda ühtlaseks tugevaks massiks. Lao kreekerid vaagnale. Pane krabivaht kondiitrikotikesse ja pritsi läbi kondiitrikoti kreekeritele kena vahumüts. Kaunista

kokteiltomati ja maitserohelisega.

2. EELROOG

BROILERI-LILLKAPSASUPP

Broilerifilee 300g

Toiduõli 2spl

Karri 1 tl

Lillkapsas ca 500g

Vesi 8dl

Kanapuljongikuubik 1tk

Toorjuust 200g

Sidrunimahl 1-2 spl

Herned 200g

Peterselli

Kuumuta õli, pruunista kanafilee, lisa karri. Lillkapsas puhasta ja tükelda õisikuteks, lisa kana juurde ja kuumuta. Kalla peale puljong, keeda kuni lillkapsas on peaaegu küps. Lisa toorjuust ja sidrunimahl, sega kuni juust on sulanud. Lisa herned, maitsesta. Serveeri röstitud saiakuubikutega.

PEAROOG

SEAFILEE SINIHALLITUSJUUSTU JA PEEKONIGA

Sea sisefilee 1tk (suurem)

Sinihallitusjuust 100g

Viilutatud suitsupeekon 1pk

Lõika seafilee paksemateks viiludeks, ca 4cm. Tee liha sisse lõige ja aseta sellesse tükike

sinihallitusjuustu. Keera peekoniviil ümber lihatüki. Pruunista igast küljest. Aseta natukeseks ahju järelküpsema.

LISANDIKS KARTULIRÖST

8 riivitud kartulit

1 peeneks hakitud sibul

1 muna

1 sl maitsestamata toorjuustu

soola, pipart

Sega omavahel koostisosad, vormi pätsikesed (pigista liigne vedelik välja) ning prae pannil

mõlemalt poolt kuldpruuniks. Aseta valmis «koogid» üksteise kõrvale ning hoia neid soojas.


MAGUSTOIT POHLA-JUUSTUKOOK

10 Digestive küpsist

400g naturaalset toorjuustu

200ml vahukoort

200g hapukoort

1 sidruni mahl

1 purk (480g) pohlamoosi

150g suhkrut

20g želatiini

Vahusta toasoe toorjuust sidrunimahla ja suhkruga, lisa vahustatud hapukoor ja seejärel vahukoor. Lisa juustusegule pohlamoos. Lõpuks lisa peene nirena segades sulatatud želatiin. Tõsta segu vormi, vajuta sellesse murendatud küpsised ja aseta neljaks tunniks külma tarretuma.