Terje juhib Saka Cliff Hotelli ning on suutnud selle hubase mõisahotelli seitsme aastaga sisuliselt varemetest lõpuni üles ehitada. Ida-Virumaa patrioot ei tahagi Tallinna või mõnda muusse moodsamasse kohta kolida, sest Eesti idaosa pakub elamiseks väga mõnusaid tingimusi.

Terje retseptid

I EELROOG
Suitsukana-juustusalat

200 g suitsukana
150 g juustu
100 g konservaprikoose
1 roheline õun
100 g hapukoort
10 g majoneesi
 
Lõigu kõik salati koostisained parajateks tükkideks ning sega suures kausis ära. Lisa hapukoor ja majonees ning maitsesta soola-pipraga.
 
II EELROOG
Pimekalasupp

6 kartulit
1 sibul
2 keedumuna
Loorberit
Soola-pipart
hapukoort
 
Pimekalasupi valmistamiseks pane keema kartulid ja sibul. Keeda pehmeks. Lisa enne lõplikku valmimist keedumunatükid, loorberilehed ja sool-pipar. Keeda veel natuke ning serveeri hapukoore ja rohelise sibulaga. Pimekalasupp sobib hästi nendele, kes kala süüa ei tohi või ei taha, sest pimekalasupis pole ühtki raasu kala, kuid see maitseb täpselt nagu kalasupp.

PEAROOG
Hakklihavorm

300 g seguhakkliha
2 kartulit
2 muna
2 tomatit
200 g juustu
 
Prae hakkliha pannil koos endale sobivate maitseainetega läbi. Lõika kartulid viiludeks ja lao ahjuvormi. Kihiti lao sinna veel tomativiilud ja hakklihakiht. Kokku võiks neid kihte olla vähemalt 3-4. Kõige peale vala munasegu ning lao juustu. Küpseta 190-kraadises ahjus 25 minutit.
 
MAGUSTOIT
Tagurpidi õunakook

 
Põhi
50 g võid
1,5 dl fariinsuhkrut
5 õuna
Tainas
1,5 dl nisujahu
1 sl kardemoni
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
100 g suhkrut
2 muna

Määri või ühtlase kihina vormi põhjale ja raputa peale fariinsuhkur. Koori ja viiluta õunad ning lao fariinsuhkru peale. Sega kokku jahu, kardemon ja küpsetuspulber. Taina valmistamiseks lisa pehmele võile esmalt suhkur ja sega ühtlaseks. Nüüd lisa ühekaupa munad, seejärel maitsestatud jahu. Laota tainas õunte peale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni pind on kuldpruun. Lase hetk jahtuda ja kummuta kook serveerimisalusele, nii et õuntega pool jääb pealmiseks.