Õhtusöök viiele: Tõnu liialdas süüa tehes alkoholiga
Tõnu retseptid:
Esimene eelroog: Šokolaadimuffinid salaamiga
Vaja läheb:
2dl piima
2 dl vett
30 g pärmi
500 g jahu
4 sl kakaopulbrit
70 g võid
100 g tumedat šokolaadi
soola
suhkrut
õhukeseks viilutatud salaamit
ürtidega maitsestatud toorjuustu
kitsejuustu
Valmistamine: piim ja vesi ajada soojaks, lisa pärm ja oota, kuni see pisut vahutama hakkab. Sega jahu, suhkur, sool ja kakaopulber kokku ning lisa suurde taignakaussi. Seejärel lisa või ja jahvatatud šokolaad ning sõtku ühtlaseks massiks. Jäta tainas ca 1,5 tunniks kerkima. Määri muffinivormid õliga, jaga tainas vormidesse ja küpseta 180 kraadi juures ca 20 min. Lõika jahtunud muffinid pooleks, määri mõlemale poolele kitsejuustu ja toorjuustu segu ning pane vahele salaamiviil.
Teine eelroog: Šampinjonid täidisega
Vaja läheb:
šampinjonid
sinihallitusjuust
peekoniviil
Valmistamine: murra šampinjonidel jalg ära, täida kübar juustuga ja keera peekoniviil ümber. Küpseta ahjus ca 200 kraadi juures umbes 15-20 min. Serveeri kuumalt.
Pearoog: Hõrk veisefilee šokolaadikastmes
Vaja läheb:
1 kg veisefileed
sool
pipar
2 sibulat
2 küüslauguküünt
0,5 l valget kuiva veini
5 dl vahukoort
50 g tumedat šokolaadi
50 g võid
Salat:
2 avokaadot
4 tomatit
1 paprika
3 muna
Lollo rosso salatit
Kastmeks külmpress oliiviõli, sidrunimahl ja magus sinep.
Valmistamine: raputa lihale ohtralt soola ja pipart. Pruunista võiga suurel kuumusel ja lisa peenekshakitud sibul ning küüslauk. Prae veel ca 5 min. Lisa vein ja šokolaad ning hauta 15 min. Võta liha välja ning valmista kaste, lisades sinna koort ja vajadusel vett. Serveeri salati ja ahjukartuliga. Võid serveerimisel maitsestada peterselliga. Haki salatikomponendid ning vala üle kastmega.
Magustoit: Šokolaadivahuga beseed
Vaja läheb:
4 munavalget
200 g suhkrut
1/2 tl kaneeli
soola
5 dl vahukoort
200 g tumedat šokolaadi
Valmistamine: vahusta munavalged suhkruga, lisa sool ja kaneel ning pigista pannile pritsist väikesed beseed. Kuivata (küpseta) ahjus ca 130-140 kraadi juures umbes 1,5 tundi. Jahuta.
Vahuks aja 3 dl koort keema ja lahusta selles purustatud šokolaad. Seejärel jahuta. Sega sisse ülejäänud koor ning vahusta. Serveeri koos marjakompotiga.