Urmase retseptid:

I EELROOG

Suitsukanasalat

200 g suitsukana

100 g kivideta viinamarju

100 g juustu

50 g majoneesi

100 g hapukoort

20 g porrot

Tükelda koostisained parajateks kuubikuteks ning vala kaussi. Viinamarjad võid pooleks lõigata ja kui neis on seemneid, siis need välja võtta. Lisa tükeldatud salatisegule majonees ning hapukoor ja sega kõik omavahel korralikult läbi. Maitsesta soolaga.

II EELROOG

Suitsujuustusupp

300 g suitsujuustu

200 ml rõõska koort

1 suur sibul

Vett

Soola

1 aedviljapuljongikuubik

Pane puljongikuubik veega keema. Kui puljong keeb, lisa tükeldatud juust ja sibul. Keeda segu kreemjaks, vedeldamiseks lisa rõõska koort ning keeda seni, kuni supp on paraja konsistentsi ning pehme maitsega.
 
PEAROOG

Mootorratturi kanapraad

5 kanakoiba

400 g riisi

1 apelsin

1 kurk

1 tomat

Küpseta kanakoivad ahjus kuldpruuniks. Keeda riis pehmeks. Mootorratturi kanaprae võlu peitub serveerimises. Proovi asetada kanakoib taldrikule nii, et sellest tekiks tsikli kere. Kurgi- ja tomativiiludest saad rattad ning mootori. Kindlasti lisa taldrikule apelsiniketas, mis sümboliseerib päikest, sest päike ja tsiklimees on parimad sõbrad.

 
MAGUSTOIT

Toorjuustukook

Toorjuustukook värskete marjadega

1 pk taluvõid

1 pk Digestive küpsiseid

2 pk Farmi toorjuustu

1 pk Farmi vahukoort

Suhkrut maitse järgi

40 g želatiini

 
Võta taluvõi, aseta toatemperatuuril soojenema. Võta  40 grammi želatiini ja pane see külma veega punduma. Peale pundumist tuleb želatiini ja vee segu sulatada madalal temperatuuril ja siis jahutada. Võta lahtikäiv koogivorm, aseta selle põhja küpsetuspaber, võta küpsised ja purusta need võimalikult peeneks - lihtne on seda teha kausis puulusikaga. Lisa juurde soojenenud taluvõi ja sega see omavahel võimalikult hästi läbi. Küpsiste ja või segu suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Võta vahukoor, lisa natuke suhkrut ja vahusta, lisa sellele Farmi toorjuust ja sega see aeglaselt vahukoorega läbi, võid kasutada mikserit, lisa segule juurde sulanud ja jahtunud želatiin.

Too nüüd sügavkülmast välja koogipõhi ja vala sellele valmistatud juustu ja vahukoore segu! Aseta kook mõneks ajaks külmikusse. Kui serveerid, siis lisa juurde värskeid marju, rohelisi lehekesi või midagi muud ilusat.