Sarjas aastatel 1995-2003 mänginud Saar on Morna linna tegemistest juba aastaid eemal olnud, ent paaril korral siiski comeback'i teinud. "Kui mulle on varemgi selliseid asju pakutud, olen alati nõus olnud. "Õnne 13" on olnud minu jaoks selline hästi sümpaatne tegemine," selgitas Saar telefonitsi oma ülesastumist sarjas. "Mingi periood oli, kus olin seal väga intensiivselt ja siis oli mingi periood, kus käisin seal aeg-ajalt kummitamas. Ja siis käisin paar aastat tagasi korra sutsu," meenutas ta.

Küsimusele, kas ülesastumine oli osa Saare valimiskampaaniast, vastas ta mõttepausi järel: "Väga huvitav küsimus! Mina ei planeeri "Õnne 13" stsenaariumi, seda peate küsima teiste käest, kuidas neile sattusin," eitas ta sarjas ülesastumise poliitilist tagamõtet.

Ilmselgelt tõika, et sarja naasmine võib valimistriki moodi välja näha, poliitik-näitleja ei nendi ega lükka ka ümber: "Ma olen näitleja! Ma olen oma hariduselt näitleja ja olen ilmselt ka tulevikus. Kui ma Riigikogus lõpetan, töötan selles valdkonnas edasi. Kui mul on võimalus oma erialast tööd teha ja see ei võta liiga palju aega, siis teen seda hea meelega!"

Mis tegi Saare ilmumise intrigeerivaks, oli Raimi ja Are vaheline dialoog, milles üllataval kombel jutt Tammsaarele läks.

"Ma mõtlesin siin, et vaatan endale mingi talumajakese. Kuskil metsaveerel - nagu see Tammsaare Vanapagan," jagas Raim Are meelehärmiks oma Mornasse jäämise plaane. Hiljem järgnes taas viide kirjanikule: "Tammsaare maailmas tuli tegelastel ikka kõvasti vaeva näha. Näe, vaene Vanapagan rabeles kogu elu, aga ikka ei saanud õndsaks." Puändina nentis Ülle Lichtfeldt ehk Are: "Vähemasti Tammsaare on sinu poolt!"

Ka nii selget viidet sotsiaaldemokraatidele ei võtnud Saar enda vastutusele: "Ma ütlen veelkord, et mina ei kirjuta stsenaariumit - seda peate stsenaristi ja režissööri käest küsima. Mina sain teksti kätte ja vaatasin, et Tammsaare. See pakkus mulle palju nalja, et ma ka seal Tammsaarega kokku saan. Aga miks selline vigur neile pähe oli hüpanud, peate neilt küsima."

Sarja produtsent Raivo Suviste ei olnud esiotsa valmis küsimustele vastama, kuna viibib koos tütrega Soomes tennisevõistlusel. Tund hiljem helistas ta tagasi ning eitas, et Saare ilmumine poliitiliselt motiveeritud oli.

Eilset "Õnne 13" osa saad näha SIIT.