"Oleme rõõmsad, et "Pehmed ja karvased" vahepealse äraoldud aja järel taas kodukanalisse naaseb," ütles ETV peatoimetaja Heidi Pruuli. "Sari tuli masu rabedal algusajal eelarvenappuse tõttu loovutada erakanalile - õnneks vaataja sai oma lemmiktegelastele ikka kaasa elada. Elujõudu käpiknukk-poliitikutel jagub, küllap nad meile oma uuel aastakäigul veel näitavad! Oodata on satiirisärinat, millelt võib loota ühiskonda tervendavat jõudu."

"Meil on nii head tegelased, et enamasti nad kirjutavad ennast ise, meie oleme vaid vahendajad," ütles sarja kaasstsenarist Gert Kiiler. "Saade aitab ehk veidikenegi poliitikuid ohjes hoida. Aga kuna kirjutame nö tellija materjalist, siis on aegajalt ikka juhtunud, et mõni nädal ei toimu midagi põnevat - sel juhul tuleb oma professionaalsed oskused täiel määral tööle panna. Kuid praegust pilti vaadates seda hirmu ei ole," kirjeldas Kiiler.

Kunstniku ja lavastaja Hardi Volmeri juhtimisel ning Toomas Kalli stsenaariumi järgi on saade televaatajate ees olnud 2001. aasta 31. detsembrist alates.