Film valmis koostöös tuntud vene produtsendi ja režissööri Fjodor Bondartšukiga («9. rood», «Asustatud saar» jt). Eestipoolsed tootjad on Maria Avdjuško ja Juhan Saul Gross.

Režissöör on Oleg Assadulin, peaosades Eesti tüdruk Renata Piotrovski ja Vene laulja Aleksei Vorobjov (viimane on kahel korral ka Eurovisiooni rahvuslikku finaali pääsenud).

Enamus filmi võtteid toimus Eestis Jüri võttepaviljonis, järeltöötlus tehti Venemaal. Filmi maksumus oli 2,5 miljonit dollarit ja koos ettevalmistuse ja järeltöötlusega võttis valmimine 1,5 aastat.

"Tegemist on tüüpilise žanrifilmiga," ütleb Taska Filmi juht Kris Taska. "Seitse noort satuvad vanasse pommivarjendisse rajatud ultramoodsasse ööklubisse. Korraga sulguvad varjendi uksed ning noored jäävad lõksu, ilma elektri ja mobiilsideta. Ja siis selgub, et pommivarjend peidab endas KGB salajasi laboreid, keemiarelvi, psühhotroopseid aineid, piinakambreid ja hukkamisruume..."

Taska selgitab, et kunstnikud Ronald Kolman ja Ain Nurmela mõtlesid selle erilise maailma välja. "Filmis kasutatakse ehtsat Patarei vangla atribuutikat, mille sealt kohale tõime ning pärast muidugi tagasi viisime. See on meie esimene selline töö," rõõmustab Taska.