Enne poolfinaali küsisime kapten Jaan Allikult, mis tunnetega läheb ta vastu oma poolfinaalmängule. “Ma naudin juba praegu seda, mis tulemas on ja luban, et pakun televaatajale koos võistkonnakaaslastega suurepärast meelelahutust. Ühtlasi vabandan televaatajate võistkonna ees, kuna raha tuleb neile seekord väga vähe,” ennustab Allik. “Sorry, mulle pole heategevus kunagi meeldinud. Nii, et ma olen edasi see paha smokingus mees, kes vaeselt pensionärilt tema 100 eurot ära võtab,” tögab Allik.

Alliku võistkonda kuuluvad kirjanik Andrus Kivirähk, spordi-ajaloolane Rait Männik, filmilavastaja ja muusik Hardi Volmer, Cambridge Ülikooli tudeng Kadi Liis Saar, ajakirjanik Andres Pulver ja muidugi võistkonna kapten ise, 6-kordne Eesti meister mälumängus Jaan Allik.

Mida arvab aga Allik oma võistkonnast? “Ma olen vist ainus kapten, kes sai meeskonda just sellised mängijad nagu ta ise soovis. Tiit Naaritsal on üks Tank (Hugo Tang). Minul on viie laskeseadeldisega strateegiliste rakettide patarei ja Kadi Liis on tõeline püss, lausa massihävitusrelv. Kui militaarselt rääkida. Meie võistkonna tulejõud on lihtsalt Tiidu omast mitmekordselt üle,” kiitleb Allik oma võistkonnaga.

Kindlustamaks superfinaali pääsu peab Jaan Alliku võistkond sel pühapäeval suutma võita televaatajaid seisuga 6:2, sest teise finaalkandidaadi, Tiit Naaritsa võistkonna poolfinaal lõppes seisuga 6:3 Tarkadele. Kuna nii Naaritsa kui ka Alliku võistkonnad võitsid eelvoorus televaatajaid võrdse seisuga 6:3, peab Alliku võistkond eelvooru ja poolfinaali kokkuvõttes tegema Naaritsa võistkonnast parema tulemuse.

Kes pääseb “Mis? Kus? Millal?” superfinaali, selgub juba sel pühapäeval kell 20 algavas otse-saates.