Eilsega jõudsid “Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused” filmivõtted edukalt lõpule. 20 päeva kestnud võtteperiood toimus põhiosas Saaremaal, kuid ka Tallinnas ja Kose vallas.

“Eilne päev platsil oli grandioosne ja emotsioonidest laetud. Meil oli suur rõõmus massistseen ja helikoperi võte, tegevust ja möllu väga palju, ent ometi oli sisimas harras ja kurb tunne,” kirjeldab “Klassikokkutulek 2” režissöör René Vilbre intensiivse võtteperioodi viimast päeva.

Ka näitlejaid valdasid kahetised emotsioonid. Mait Malmsten, üks peaosatäitjatest kirjeldab: “Kurb tunne on. Tahaks, et võtted kestaksid ja kestaksid. Kuigi seekord oli töö esimese filmiga võrreldes palju keerulisem ja action'it väga palju rohkem, on see aeg üllatavalt kiirelt läinud. Kas tõesti on see juba läbi? Ei teagi, mida ma nüüd homme hommikul kell 8 teen.”

Lisaks peakangelasi kehastavatele Mait Malmstenile, Henry “Genka” Kõrvitsale ja Ago Andersonile lõid filmis kaasa ka muljetavaldav hulk tuntud tegijaid teatrist, televisioonist, raadiost ja ka internetist. Produtsent Kristian Taska kiidab filmi säravat kõrvalosatäitjate tiimi, kelle seas on laulja ja telestaar Tanja Mihhailova-Saar, telekoomik Kristel Aaslaid, muusik ja helilooja Stig Rästa, telesaatejuhid Anu Välba ja Kristjan Jõekalda, blogija Mariann “Mallukas” Treimann, raadio- ja teletegija Eeva Esse, multitalent Olav Osolin ning näitlejad Indrek Ojari, Ingrid Margus, Harriet Toompere, Anne Paluver, Külliki Saldre, Brita Soll, Merle Jääger, Mart Müürisepp, Franz Malmsten, Rita Kender jt.

Võttemeeskond tänab kõiki ligi 200 võtetel osalenud statisti, kes valiti välja 1800 huvilise seast. “Muljetavaldav number komöödia kohta, sellist ekstrate armeed võib Eesti filmis muidu näha vaid sõjafilmides,“ tõdes Vilbre. Ka kohalike inimeste huvi võtete vastu oli elav, koos filmistaaridega tehti üle 100 selfi.

Komöödiat filmiti kokku 30 erinevas asukohas ning üles võeti 700 kaadrit. Kaevati välja 10 tonni mulda, valati ämbritäis kunstverd ning söödi ära 500 topsi jogurtit. Trikke sooritasid Eesti tippkaskadöörid Enar Tarmo ja Laura Nõlvak. Võtete ajal ei saanud kannatada mitte ükski inim- ega loomnäitleja.

Filmi üks peamisi finantseerijaid Forum Cinemas eesotsas juhatuse esimehe Kristjan Kongoga tänab omakorda Taska Filmi võimaluse eest aidata kaasa uue Eesti komöödiaklassika loomisel. “Tänapäeva Eesti filmimaastikul on naljafilm üpris haruldane žanr, seepärast on meil eriline rõõm ja tänu lüüa kaasa suurepärase komöödia loomisel, mis võib uhkusega seista kõrvuti selliste legendaarsete huumoripärlitega nagu “Siin me oleme” , “Mehed ei nuta” jt”, ütles Kongo.

Eesti kõigi aegade menukaima kinohiti mustast huumorist pakatav järg “Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused” toob kinodesse tagasi kolm kooliaegset sõpra, kes on otsustanud korraldada ägeda poissmeeste õhtu, aga satuvad ootamatult hoopis matustele. Unustamatust klassikokkutulekust on 2 aastat möödas ning kolme lustliku sõbra elus puhuvad uued tuuled. Kuum rokkstaar Toomas (Genka) on lõpuks otsustanud naise võtta, Mardi (Mait Malmsten) abielus on suured jamad ning Andres (Ago Anderson) on naissoole sõja kuulutanud, hakates põhimõtteliseks poissmeheks.

Kuigi tujukad mehepojad on keskeakriisiga leppinud, kestab kirgede torm elumere lainetel endise hooga. Kuidas hoida oma staariseksapiili, kui meedia tõmbab sinu uuele plaadile vett peale? Kuidas eluga edasi minna, kui avastad, et kaasa on patustanud? Kuidas end pärast arvukaid äraütlemisi vastassoole ihaldusväärseks muuta? Seda, kas laulatus ikka toimub, kes vedru välja viskab, kas Mart päästab oma abielu ning kas Andres saab õnnelikuks, saad teada vaid kinosaalis. “Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused” on jultunud komöödia oma tuntud headuses koos Eesti näitlejatega, mis räägib elust enesest ja enamastki veel.

“Klassikokkutuleku” produtseerinud Taska Film on tootjafirmaks kõigi aegade neljale menukaimale Eesti filmile: “Klassikokkutulek” (2016), “Nimed marmortahvlil” (2002), “1944” (2015) ja “Sangarid” (2017).

“Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused” jõuab Eesti kinodesse uue aasta 16. veebruarist ehk veidi enne Eesti Vabariigi aastapäeva. Filmi levitab taas VaataFilmi, kes on ühtlasi ka filmistuudiote Paramount ja Universal ametlik esindaja Eestis.

"Klassikokkutulek 2" võtted said läbi

Võtete lõpu tähistamiseks tegi oma Facebookis avaliku ja ülimenuka hüüatuse Henry Kõrvits: