Hiiet tugineb oma elus kogetule. Nimelt avastas ta kanepiõli siis, kui tema naine Terje emakakaelavähki haigestus. Olles läbinud tavameditsiini meetodid, avastasid nad alternatiivina kanepi. “Minu abikaasat aitas kanepiõli väga,” kinnitab Hiiet. Ta ütleb, et ravi tulemusel hakkas vähk isegi hanemuna suuruste tükkidena naisest välja tulema. “Kuna tal oli emakakaelavähk, siis loomulikult tupe kaudu tuleb naisterahvastelt see välja. Ma nägin oma silmaga ja hoidsin vähki oma käes. Täna seda muidugi keegi ei usu ja eriti ei usu seda meditsiinitöötajad.”

Olles näinud, kuidas kanepiõli tema päästmatult haige naise viimaseid päevi leevendas, hakkas Janek seda ka teistele abivajajatele tooma. Tema käest on kanepiõli ostnud paarkümmend rasket haiget. Ravikuuriks läheb Hiieti andmetel vähihaigel vaja 60 grammi kanepiõli ja selle hind on 5000 eurot. Tema klientide hulgas on hetkel neli väga raskes seisus vähihaiget.

Skeptikud aga ütlevad, et kanepiõli müümisel tegemist pole ematheresaliku žestiga, vaid lihtlabase narkoäriga. Sarnasel positsioonil on võimud. Et kanepiõli näol on tegemist Eestis keelatud ainega, vahistasid politseinikud Hiieti 8. märtsil ja viisid ülekuulamisele. Lääne prokuratuur kahtlustab Hiietit narkootilise aine edasimüümises suures koguses. Kriminaalmenetlus on alles algusjärgus ja seetõttu ei ole võimalik praegu kahtlustuse sisu täpsemalt avalikustada.

Kuidas asjad tegelikult on, selgub "Radaris", täna õhtul kell 20.30 Kanal2-s.