Võiks ju arvata, mis see siis ära pole: las ta olla seal. Ent vaevalt Isamaa konkurendid sellega lepiks ja ka ERRi juhid peavad peeglisse vaatama. Meenutuseks, näiteks nelja aasta eest lahvatas suur skandaal, kui Indrek Saar Raimina ootamatult sarja naasis.

Stsenarist Andra Teede jaoks on paras väljakutse praeguses olukorras lahendus leida. Samas, variante on ilmselgelt palju. Kroonika pakub siinkohal mõned välja.

Allan läheb vangi

"Mingi austus peab ka ikka olema," ütleks Allan ilmselt kohtu ees seistes. Paraku kõnnib ta nii hapral jääl, et oleks üpris lihtne ja loogiline lahendus ta valimiste ajaks trellide taha "puhkama" saata. Nimelt tegeleb ta juba pikemat aega sellega, et toob Lätist alkoholi. Loomulikult mitte vaid selleks, et ise koos sellega pimedaid sügisõhtuid mööda saata, ta müüb seda edasi. Morna linnas on see avalik saladus ja isegi kohalik konstaabel teab. Alkohol on müügis ka sealses pansionaadis. Tõsi, juba on alkoholitaeva kohal pilved: eelmises osas rääkis Allan, et jäi suure kogusega haledalt vahele. "Toll võttis vahele, sain kätte oma esimese suraka." Kui rikkumised korduks, mine sa tea...

Allan ja Mare võtavad Morna elust pausi

Kes sarja jälginud, teab, et Mare kerkis vahepeal Morna meeriks. Ta oli arvanud, et linnajuhid võivad ikka priisata ja maksumaksja raha oma hüvanguks kasutada. Pikka pidu polnud, kohalik leht paljastas tema sahkerdamised. Nüüd on tal seetõttu isegi keskkriminaalpolitsei kukil ja selgus, et tema telefoni kuulati pealt. Kohalike silmis on Mare muidugi naerualune. Ehk võtaks ta Allani ühes ja koliks - kas või ajutiselt -mujale? Kui kriminaaluurimine siiski tuure üles ei võta, äkki hoopis välismaale. Näiteks Hispaania päikese alla? Viimasel ajal on see eestlaste seas moes.

Välismaale tööle

Mornas on töökoha leidmine paras väljakutse ning ega Lätist alkoholi toomine ka ratsa rikkaks tee. Allan on olnud hädas, et pole head ametikohta. Ehk hoopis välismaale tööle? Ehitaja amet pole tõenäoliselt tema jaoks, küll aga miks mitte näiteks kaugsõiduautojuht. Oleks tema leib küll. Muide, ETV näitab igal argiõhtul aastatetaguseid episoode. 1990ndatel oli Allan tükk aega autojuht, toona sõidutas ta poliitikuid. Kes oleks siis osanud arvata, et Allan - olgu, ikka Raivo E. Tamm - võib ise kunagi olla see, kes poliitmaastikul seikleb.

Allan sureb

USA lõputuna näivates seebiooperites on tavapärane, et kui vaja tegelaskujust lahti saada, siis ta sureb. Traagiline avarii või püstolilask südamesse on ühed kindlamad variandid. Ja pole hullu, kui ühel hetkel tekib sarjategijatel mõte, et võiks tegelase ikka tagasi tuua. Näiteks "Vaprates ja ilusates" on mitmed peategelased teispoolsuse ära näinud ja siis rõõmsalt naasnud.
Ent Eestis muidugi asjad nii lihtsalt ei käi. "Õnne 13" puhul ei kujuta ette ülidraamatilisi sündmusi. Tervisega on Allanil kõik korras, ootamatu tähendaks otsesõnu ootamatut. Sarja mainele mõjuks see pigem rusuvalt. Ja kuidas reageeriks vaatajad armastatud tegelase lahkumisele? Võrdluseks tasub meenutada, kuidas oli reaktsioon siis, kui oli õhus kahtlus, et "Kättemaksukontoris" Marion sureb.

Juhtub see, et midagi ei juhtu

Ott Sepp andis "Tujurikkujas" omal ajal hästi edasi, et sarjas kulgeb elu pehmelt öeldes rahulikult. Keskmiselt on ühes osas 3-4 eri sisuliini. Näiteks - Mare ja Allan omakeskis arutamas; Alma kohtub pansionaadis mõne tuttavaga; Are flirdib majanaaber Taivoga. Pärl on muidugi alati see, kui näeb Lainet ja Krissut. Mis juhtuks, kui järgneval kolmel kuul Allanit lihtsalt ei näe? Suurt midagi. Temaga lihtsalt stseene ei ole, aga otseselt poleks ta Mornast kuskile kadunud. Märtsis pärast valimisi võiks ta jälle ekraanile naasta.