Sarja alguses kaasati lisaks riigile ka erainvestorid. Annetuste ja laenudega saadi kokku üle poole miljoni euro. Nimesid ei soovitud küll nimetada, kuid rahastajate hulgas oli ka endiseid Hansapanga töötajaid, näiteks Rain Lõhmus, toob "Pealtnägija" välja.

Seriaale filmimise ajal selgus, et 10osalist seriaali ei saa 83 päevaga salvestada ja kulub hoopis ligi 100 võttepäeva. Sellest tekib ka rahaline miinus. Tegevprodutsendi Kaspar Kaljase sõnul oli siis juba hilja peatuda:" Kui on ühel hetkel kaaluda, et kas vedada projekt lõpuni, et oleks midagi müüa. Või jätta projekt pooleli, sest sellele 50 000 ei ole katet, siis see valik oli, et tehakse projekt lõpuni, et oleks vähemalt, mida müüa."

Ootamatult suurtest kulutustest oli ka juttu, kuid lubati, et müügiga suudetakse vajaminev raha leida. Grimmeerimisosakonna juht Merlit Veldi tõdes, et raha saamiseks pidi lausa ähvardama: "Arvete tasumised on tulnud tihtipeale ikkagi läbi teatavate ähvarduste. On see siis sellega, et ma panen oma arvetele intressid juurde või, et ma ei tulegi võttele kui ei saa arve tasutud."

Saates tuuakse välja, et Itamambuca võlgu umbes kümnele ettevõttele kaamerameestest-assistentidest kuni montaaži ja helitöötluseni. Maksmata arveid on 500 eurost kuni 14 000 euroni, kokku 50 000. Saate produtsent Paul Aguraiuja sõnul oleks võlad tasutud, kui välismaale müümisega poleks probleeme tekkinud.

Samal ajal, kui "Pealtnägija" teemat uuris, tegi Eesti Filmi Instituut Itamambucale veel viimase ülekande summas 36 000 eurot, mis läks aga otse laenude katteks. Veldi, teised grimeerijad ja ka ülejäänud "Panga" töötajad, kellele praegu võlgu ollakse, peavad Aguraiuja sõnul veel pisut kannatama, kuni sõlmitakse leping mõne järgmise telekompaniiga. Aguriauja rõhutas, et tema ise ja firma kaasasutajatest stsenaristid Epner ja Jüristo pole nelja aasta töö eest ise sentigi teeninud.

Kui "Panga" tegijatel õnnestub sõlmida kasvõi üksainus leping mõne rahvusvahelise telejaamaga, on võimalik sellest katta kõigi töötajate võlad ja jääb ülegi. Kui aga müük ei õnnestu, siis on Veldi ja tema kolleegide probleem märksa tõsisem, sest äriregistri andmetel on firma varatu.

"Usun endiselt, et me oleme õigel teel. Ja kõik need viimased võlad, mis on meil siin need kolm protsenti meie kogukuludest, saavad kindlasti makstud, me ei jäta enne jonni ja me ei kao kuskile ära," lubas Aguraiuja.