Näitlejad Selma Blair ja Dave Bautista ning režissöör Joe Carnahan olid ainult mõned neist, kes jagasid Change.org petitsiooni oma sotsiaalmeedias, mis palub Disneyl oma viga parandada ning Gunn tagasi kutsuda.

Praeguseks on petitsioonile alla kirjutanud rohkem kui 330 tuhat inimest ning neid lisandub sinna iga sekundiga aina rohkem juurde.

"Kui inimesed on karistatud selle eest, mida nad tegid minevikus, siis mida see õpetab inimestele, kes tehes vigu tahavad areneda? James on väga hea inimene," kirjutas Selma Blair.

"Galaktika valvurite" näitlejad kirjutasid ka omapoolse kirja filmi fännidele ning sõpradele öeldes, et nemad toetavad Jamesi täielikult ja nad olid samamoodi śokeeritud Disney otsusest.

"Me usume, et need naljad polnud tehtud halvast tahtest ning armastame seda inimest väga...Eilne olukord tõestab, et iga sõna, mida me oleme öelnud ka minevikus, loeb, ning see situatsioon on ka paljudele õppetunniks," ütlesid omalt poolt näitlejad.

Eelmisel nädalal teatas Walt Disney filmistuudio, et pärast räigete säutsude avalikuks tulemist lõpetatakse koostöö tuntud režissöör James Gunniga. Plaanide järgi pidi mees alustama kolmanda episoodi filmimisega sügisel, samuti oli tal töös uue filmi käsikiri. Esimesed kaks filmi teenisid stuudiole 1,6 miljardit dollarit tulu.

"Häiriv suhtumine ja väljaütlemised Jamesi Twitteri seinal ei ole kuidagi õigustatavad ja ei lähe kokku meie stuudio väärtustega, seetõttu lõpetasime temaga koostöö," sõnas Disney juht Alan Horn.