19. septembril filmitakse Võru raudteejaama perroonil ja 20. septembril Valga raudteejaamas “Seltsimees lapse” ühte olulisemat stseeni, auruveduri saabumist Eestisse. Filmivõtete jaoks seati töökorda ajalooline auruvedur Kaspar (ehitatud 1953 Vorošilovgradis), mis transporditakse kohale Türi raudteemuuseumist.

Ühtlasi vajab filmi meeskond endale appi rohkelt lisajõude – eriti oodatud on täiskasvanud mehed ja vanavanemad, kuid tulla võiksid ka lapsed, noored ja perekonnad. Võtetel osalejatele antakse kostüümid ja tehakse ajaloolised soengud. Pakutakse ka süüa ja transporti Võru ja Valga lähiümbrusest.

Osavõtuks palutakse saata kiri oma nime, kontaktandmete ja võimalusel ka fotoga aadressil seltsimeeslapscasting@gmail.com. Osalemine on ainult eelregistreerimisega enne 10. septembrit.

“Seltsimees laps” on režissöör Moonika Siimetsa esimene täispikk mängufilm, selle stsenaarium põhineb Leelo Tungla raamatutel “Seltsimees laps” ja “Samet ja saepuru”. Film räägib loo kuueaastasest Leelost (Helena Maria Reisner), kelle ema Helmes (Eva Koldits) saadetakse stalinistlike repressioonide käigus aastal 1950 Siberi vangilaagrisse. Ema tagasi ootav väike tüdruk peab õppima, kuidas jääda iseendaks, vaatamata kodumaal toimuvatele süngetele ja kohati ka tragikoomilistele sündmustele.

Filmis mängivad Tambet Tuisk, Liina Vahtrik, Juhan Ulfsak, Lembit Peterson, Maria Klenskaja, Argo Aadli, Indrek Taalmaa, Sten Karpov, Anne Reemann, Maarja Jakobson, Piret Krumm, Ene Järvis, Pille Pürg, Maria Avdjushko, Aarne Soro, Tarmo Song, Helene Vannari, Kersti Tombak, Liisa Pulk, Maksim Demidov, Sandra Uusberg, Carmen Mikiver, Karoliina Nasikovski, Julia Aug, Anna Sergejeva, Linda Liis Kannukene ja Roosi Luik.

Režissöör Moonika Siimetsa mängufilm “Seltsimees laps” valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Film valmib produktsioonifirmas Amrion.