Filmiloojad, kes on selle ka Pirate Baysse vaatamiseks paisanud, rõhutavad sellega, et tegu on protestiga selle vastu, et neid üritati tsenseerida, mitte niirvõrd hoolimatusega autorikaitse suhtes. "Olen ise selle mõtte pooldaja, mida on levitanud nii piraadid kui ka Euroopa rohelised: kui film tehakse avalikkuse raha eest, võiks anda kahe- või kolmeaastase perioodi selle raha tagasiteenimiseks ja siis lükata ta vabavarana üles," rääkis Talvik Eesti Päevalehele.

Vihma sõnul on inglise keeles olemas sõna „empowering”, mida saab tõlkida „jõudu andev” ning mis kirjeldab väga kenasti filmi mõju. "Paljud inimesed ütlesid pärast filmi nägemist, et pagan, ma tahaks ka nüüd midagi teha, ma tunnen, et see ei ole lootusetu. Kuskilt tuleb jõudu juurde. Üritasime filmiga endale ja vaatajatele esitada kõiki neid küsimusi, mis on ka kodus istuval inimesel, kellel on asjast ilgelt kõrini, aga kes pole ise kunagi midagi sellist ette võtnud. Et ah, ma ei viitsi, või et las keegi teine juhib, või et parem mitte lõhkuda seda, mis juba on. Meilgi olid filmitegemise ajal sellised kõhklused. Et kui vastuhakk läheb väga agressiivseks, kas siis võim läheb veel suuremasse ringkaitsesse ja tõmbab veel tugevama müüri endale ümber...

Talvik ise nimetab seda aga ärgitusfilmiks: "Ärgitad inimesi positiivselt enda õiguste eest seisma. Esna vallas läks pärast seanssi suureks vaidluseks, mis ei olnud üldse enam filmi, vaid mingite kohalike asjade teemal – see meile väga meeldib. Huvitav, et kodanikuaktivistid ootasid radikaalsemat filmi ja need tüübid, kes asuvad pigem „müüri” sees, ütlesid, et see film ässitab liiga palju. Meie tegelased ei ole sellised, kes tahaks lihtsalt testosterooni pärast märatseda, vaid neid on nii pikalt ignoreeritud, et viimane samm on tänavaletulek. Aga see pole ka põhisõnum, vaid see, et kodanik peab olema aktiivne ja tegema ka vahepealseid samme, totaalne kodanikuallumatus olgu ikka viimane etapp.

TÄHELEPANU:
Kõigil, kel on soov seda filmi näidata oma kogukonnaüritustel, tuleks Artur Talvikuga kontakti võtta aadressil: kylakino@talvik.ee.